Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  steagul rosu

steagul rosu

“Cele 2 poze atasate reprezinta mozaicul de pe fosta fabrica de camioane Steagu Rosu, prima fiind realizata in iunie 2005, iar cea de-a doua la un an distanta, in momentul in care lucrarile de amenajare ale noului supermarket din zona incepusera deja.”

Foto: George S.

  2011  /  foto  /  Last Updated January 21, 2011 by ovidiu  /  Tags: ,

6 Comments

 1. misu says:

  il tin minte pe Modalca lucrand la mozaicul asta. cred ca e pacat ca nu mai este acolo. era o imagine pe care o identificam cu BV.

 2. florin says:

  parca tot Eftimie Modalca a realizat si vechea stema heraldica a Brasovului, aia de pana in 1990?

 3. Gruia says:

  Era o lucrare de arta monumentala de valoare, in ciuda subiectului realist-socialist.
  Pe asta am distrus-o, dar acceptam un “rulment” capitalist in Livada Postei (pardon, in “Ina-Schaeffler-Park”), de aceeasi factura proletcultista, dar penibil care realizare tehnica si artistica.

 4. George S. says:

  Din cate stiu eu, mozaicul a fost demontat piesa cu piesa (cu mare grija pentru a evita deteriorarea lor) iar o persoana din ??? (probabil ministerul culturii, asa imi inchipui/sper eu) a supravegheat demolarea si le-a numerotat bucata cu bucata.
  Cel care mi-a dat informatia asta si care a particpat la demolarea lui, nu a putut insa sa imi spuna cine/de unde era cel care le numerota si unde au fost duse bucatile demontate.

 5. Stefan Octavian Iosif says:

  Chiar daca pictorul Eftimie Modilca,asa talentat cum a fost,a avut nesansa,ca si unii dintre noi dealtfel,de a trai o parte din viata,in regimul comunist realizind lucruri frumoase,dar si comenzi comuniste,azi desi este libertate,democratie si capitalism,simtim involuntar lipsa oricaror lucrari de arta fie ca se numesc statui,arta monumentala,fintini arteziene(nu chiciuri)sau arta ambientala.Pacat.P.S.Obligatoriu trebuie mentionat ca lucrarea de arta monumentala despre care se face vorbire aici,a fost coordonata de Modilca si executata de numerosi artisti plastici anonimi !!

 6. isaila sebastian says:

  Castelul pe care il avea Eftimie Modilca in curte, a fost facut impreuna cu tatal meu.
  Pacat de el ca l-au distrus. Mai exista doar o cupola de acoperis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.