Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  cladirea pompierilor

cladirea pompierilor

Cladirea era situata pe actuala strada N. Balcescu, aproximativ pe locul magazinului Star de azi.

foto album Calin Rapea, anii ’40

“Garajul masinilor pompierilor militari”

Foto: arhiva Muzeului Prima Scoala Romaneasca, 1932

  2011  /  foto  /  Last Updated January 20, 2011 by ovidiu  /  Tags: , ,

3 Comments

  1. GreatLeader says:

    Nu cumva e vreo incurcatura? A doua imagine, marcata cu 1932, pare sa aiba mai mult pavaj, mai multa vegetatie, pe cand in prima, cu toata calitatea mai mica a fotografiei, casa da impresia ca e mai proaspata, neavand nici stema de pe zidul din prim-plan. Spun zid pentru ca nu vreau sa spun balcon si nu stiu cum se numeste exact. Sigur ce-a de-a doua imagine e mai veche?

  2. ovidiu says:

    a doua fotografie era datata pe verso; prima in schimb este posibila sa fie mai veche de ’40, nu am gasit insa elemente databile.

  3. Gruia says:

    Cladirea aceasta a pompierilor s-a construit in anii din preaqjma primului razboi mondial in fata vechii uzine de gaz aerian, la npoul aliniament creat atunci al strapungerii Strazii Negre (Balcescu de azi). Uzina a fost mutata pe Soseasua Sf. Petru, iar rezervoarele acesteia au fost folosite pentru apa pompierilor. Imaginile sunt insa mai tarzii, cand mai aparuse o mica cladire mai moderna. In anii 30, dupa construirea noii cazarme a pompierilor din Str. Mihai Viteazul, destinatia a fost schimbata, aici fiind instalate diverse servicii municipale. Tot ansamblul – ce ocupa actualul amplasament al magazinului Star – a fost demolat in anul 1973, pe atunci functionand in el Directia de Statistica si Administratia Pietelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.