Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  gara mica

gara mica

Gara mica vazuta dinspre intersectia Grivitei cu Plevnei

album Molnar Csaba, 1958

  2011  /  foto  /  Last Updated February 17, 2011 by ovidiu  /  Tags: ,

4 Comments

 1. Gruia says:

  O foarte mica corectura… Vederea nu e dinspre, ci SPRE intersectia respectiva.
  Gara “mica” a functionat pentru calatori pana in 1962 sub denumirile Suburbiu (Vorort) si Brasovul-Vechi. Pana in 1967 a mai avut linii industriale. Intre 1970-1974 a fost folosita ca autogara. In aceeasi perioada, pe terenul vecin de la intersectia cu Mircea cel Batran obisnuia sa fie amplasat circul. Demolata in 1975, pe locul ei s-au construit 2 blocuri cu 10 etaje.

 2. florin says:

  nu erau si niste sere care se intindeau spre str. M. Viteazul, pana spre Colina?

 3. Gruia says:

  @ florin
  Serele se intindeau intre terasamentul dinspre Uzina Electrica, o mica fabricuta de la capatul Str. Mircea cel Batran si terasamentul caii ferate principale (devenit apoi B-dul Grivitei). Au rezistat pana la sfarsitul anilor 70.

 4. B.Laszlo says:

  La capatul strazii Plevnei era carciuma Victoria si in fata era un dud mare!Liniile ferate treceau prin spatele scolii generate nr.15.In gard era o spartura si cei care locuiam in zona pe acolo intram la scoala.Mai era o cale ferata care ajungea in Triaj intersectand str.13 Decembrie unde era o bariera.Celelalte 2 cai ferate ajungeau la Gara Mare intersectand str.13 Decembrie in dreptul Onix de acum,ICOS pe vremea aceea (garajul autobuzelor din Brasov).La vcapatul podului de pe Grivitei era un semafor pentru cele 3 linii,

Leave a Reply

Your email address will not be published.