Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  Scoala de fete

Scoala de fete

La scoala de fete, actual  Facultatea de silvicultura.

Anul scolar 1929-30, semestrul doi, iunie 1930,  album fam. Ferencz-Flatz

Sportfest 1928, scoala de fete, album fam. Ferencz-Flatz

  2011  /  foto  /  Last Updated February 15, 2011 by ovidiu  /  Tags: , ,

4 Comments

  1. Loenardo da Vinci says:

    Atentie ! E vorba despre LICEUL GERMAN DE FETE (actuala Catedra de Silvicultura a Universitatii ‘Transilvania’ Brasov)…Liceul roman de fete era actualul ‘Unirea’ (Liceul german de baieti/Honterus – actuala ‘Maternitate’ – Liceul roman de baieti – Actualul ‘Andrei Saguna’)…daca tot postati faceti-o cu discernamant si respectati adevarul istoric. Va multumesc.

  2. Razumihin says:

    Nu cred ca erau 100% “pure”

  3. Leonardo da Vinci says:

    Nu faceti va rog o comparatie inegala si inexacta cu ‘Honterusul’ din zilele noastre unde erau/sunt clase cu…mai multi romani decat sasi/germani (in ideea de ‘a invata si ala’ mic o limba straina/etc.). Liceele germane din Transilvania ante-1947 aveau un criteriu de selectie foarte riguros – referitor la etnia copilului. Evident existau si atunci casatorii inter-etnice – si ca atare copii cu un singur parinte german – dar acestea erau exceptiile, nu regula.
    Nu stiu cat de ‘localnic’ sunteti, dar daca ati ajuns aici odata cu comunistii si nu stiti cum stateau lucrurile…lasati-i pe cei care stiu…macar sa va povesteasca. Danke schön.

  4. ovidiu says:

    Domnule “da Vinci”, am tot respectul si admiratia pentru sasi, pentru cultura lor, pentru contributia lor la civilizatia Brasovului. Faptul ca unii dintre noi (mai precis, familiile noastre) au devenit brasoveni mai recent, nu ne face cetateni de rangul doi. Orasul (spatiul public, cu partile lui bune si rele, cu istoria lui) ne apartine la fel de mult ca si domniei voastre, fapt pentru care avem tot dreptul sa ne exprimam opiniile.
    A separa locuitorii in categorii, a spune ca doar descendentii familiilor vechi din Brasov au intaietate sa vorbeasca despre Brasov, inseamna sa acceptam ca restul, “ajunsi odata cu comunistii” cum spuneti dvs., sa se ocupe de mazgalit graffiti pe zidurile orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.