Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  gara si autogara

gara si autogara

01.CID_a1975_3_E0_A0_P0

Gara si autogara Brasov, circa 1970. Colectie Ioan Dan Clujescu.

  2014  /  Blog, ilustrate, Timeline  /  Last Updated July 16, 2014 by ovidiu  /  Tags: , ,

4 Comments

 1. Alex F. says:

  Mai aveti alte poze din zona garii, din acelasi album 1970? M-ar interesa o vedere catre stanga (zona magazinului Unirea de astazi), dar si viceversa cadrului acestei poze.

 2. Alex F. says:

  Multumesc frumos!

 3. Daniel says:

  Privesc cu drag si putin “contrariat” la ceea ce era zona “Zona Garii”acum 40 si de ani…….si ce este acum…… Opinia mea strict personala: aceasta zona trebuia sa ramâna asa ca la-nceput, nu “mizeria” de azi…. trebuia sa ramâna “libera”…aerisita…astfel ca iesind din gara sa poti privi de-a lungul bulevardului Victoriei spre Dealul Melcilor / Tâmpa, nu la chioscurile ce închid privelistea si dau senzatia de “lovitura în frunte”….Apoi privind spre dreapta sa ai câmp larg spre str. 13 Decembrie (Calea Sânpetru), cel putin pâna la bolcurile de la “Faget” care au totusi o distanta respectuoasa fata de gara, lasând loc panoramei…….. Sau privind, din fata garii spre stânga spre “Vlahuta” sa ai acelasi câmp deschis privirii si perspectivei. Blocurile de peste drum de gara, atât spre “Faget” cât si spre “Vlahuta” au totusi o cumsecadenie în alinierea lor si spatiul fata de gara…..
  Azi ce avem ???? Fata garii este mutilata de acel “peron cu choiscuri” ce din “prima” bareaza perspectiva (facându-te sa te întrebi unde esti, unde “fauna” prezenta e cel mai putin agreabila) ca apoi sa urmeze acea cladire a “My Place”-ului cu mai noua “enormitate” a hotelului aparut aici (ma tot întreb, unde au fost arhitectii “patrioti locali” când s-a dat girul acestui proiect ???….Ce concureaza la volum , iar la înaltime depaseste gara…..)…..
  Sincer, când a ars “My Place”-ul acum doi-trei ani, am sperat ca se va ajunge la demolarea lui….
  Privind la gara noastra, nu pot sa nu ma duc cu gândul la gara din Stuttgart, care nu e concurata de absolut nimic în jurul ei (vizitata în 1999)……..

Leave a Reply

Your email address will not be published.