Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  la Rapidu’

la Rapidu’

Tot din aceeasi perioada, fotografie cu blocul de garsoniere de treisprezece etaje de pe b-dul Victoriei colt cu Garii (pe atunci blocul avea cofetarie cu terasa la ultimul nivel) si complexul Rapid (astazi intr-o forma alterata de impartirile dintre diversi proprietari).

Foto: album Calin Rapea, ’66-’68

  2010  /  foto  /  Last Updated September 27, 2010 by ovidiu  /  Tags: ,

3 Comments

  1. Gruia says:

    Blocul de garsoniere a avut un lift rapid special pentru clientii cofetariei, care facea legatura intre cofetaria de la parter si terasa de pe bloc. Cuiva insa nu i-a placut ideea, probabil deranja faptul ca de sus se putea fotografia gara, ceea ce era unul dintre cele mai grave delicte posibile in comunism (asimilat spionajului). Terasa a functionat foarte putin timp.

  2. Stefan Octavian Iosif says:

    Din cite stiu acest bloc turn a fost proiectat si avea ca destinatie sa fie hotel;insasi pozitionarea de linga noua gara si amplasarea camerelor din interior duc cu gindul la aceasta varianta,ulterior schimbindui-se destinatia in bloc cu garsoniere;oricum constructia acestei cladiri inalte a fost gindita ca un ansamblu(din el facind parte,fintina descoperita,cit si complexul alimentar din apropiere).Interesant de stiut arhitectul…..

  3. Gruia says:

    Varianta cu hotelul circula in folclor si este plauzibila, in sensul ca ar fi fost proiectat pentru locuinte, dar cu posibilitatea ca la un moment dat oamenii sa fie relocati si cladirea sa devina hotel fara a necesita mari transformari. Invers nu avea cum, caci banii pentru dotari turistice proveneau de la alt minister si nu puteau fi deturnati de dragul catorva garsoniere. Arhitectul a fost Ion Giuroiu, unul care din pacate nu a stralucit in alte proiecte, dar aici a avut mana buna. Cred ca a fost unica si marea sa realizare notabila. Hotelul Capitol, proiectat tot de el, este jalnic prin comparatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.