Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  informativ  /  vernisajul expozitiei “Campuri si bariere” – 18 octombrie

vernisajul expozitiei “Campuri si bariere” – 18 octombrie

Asa cum anunta programul initial, astazi deschidem cea de-a sasea expozitie a Orasului Memorabil – editia a doua –  in turnul Portii Ecaternina, la ora 17.30.

Expozitia de astazi reprezinta un studiu comparativ al spatiilor verzi in trecut si prezent. Reprezentarea grafica este sugestiva si este sustinuta de cateva cifre statistice.

Va asteptam!

  2011  /  informativ  /  Last Updated October 20, 2011 by ovidiu  / 

3 Comments

 1. Dragos says:

  Toate bune si frumoase, dar cum sa nu incluzi in calcul si Tampa, Dealul Melcilor, Dealul Cetatuii care ajung la aproape 300 ha de zona verde, fie ea si neamenajata de mana omului?

 2. Miruna says:

  Este vorba despre raportarea la metoda conventionala de definire a suprafetei de spatiu verde pe cap de locuitor si care asigura posibilitatea de a face comparatie intre Brasov si alte orase. Daca am fi inclus aceste suprafete nu am fi respectat aceeasi metoda prin care au fost gasite suprafetele echivalente in alte orase. Oricum ar fi gresit sa gandim ca faptul ca suntem inconjurati de suprafete inverzite naturale ne scuteste de la a avea spatii verzi amenajate in oras. In cadrul expozitiei se discuta si despre zonele pe care le-ati mentionat, tocmai de aceea va invitam sa ne vizitati!

 3. Gruia says:

  @ Dragos
  Dealul Cetatuia este atribuit in proportie de cel putin 80% ca teren privat cu destinatie de constructii. Exista HCL-uri, exista PUZ-uri aprobate.
  Dealul Melcilor este deja parcelat, se pot cumpara de la o agentie imobiliara parcelele inca nevanduta si sunt destul de ieftine. Constructii deja s-au facut, urmeaza si altele.
  Tampa are norocul ca nu poate fi construita in intregime, dar nici nu este accesibila decat in mica masura ca loc de agrement.
  Deci despre ce discutam? Despre ceva care – desigur -ar fi putut sa fie spatiu verde amenajat, dar nu este, pentru ca Consiliul Local a hotarat altfel, cu consecventa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.