Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  pe molotov

pe molotov

“Cu bunica pe strada Molotov (Postavarul), 1957. ”

album Tiberiu Florian Sonea Budu

  2011  /  foto  /  Last Updated May 28, 2011 by ovidiu  /  Tags: ,

8 Comments

 1. George S says:

  Prima poza este facuta langa intrarea in curtea restaurantului Coroana.
  Ma insel cumva?

 2. Gruia says:

  Imi pare ca se vede in prima poza si o linie de vagonete tip “Decauville”. Acestea erau specifice gangurilor brasovene si ajutau comerciantii sa-si transporte marfa. Ultimele au disparut prin anii 80-90.

 3. Molnar Csaba says:

  Sine de acest tip am vazut candva (anii 60) pe Republicii pe la numerele 31-37 unde era un gang al unui magazin de metalo-chimice
  Nu stiam ca marca e Dacuville. care este o societate cu activitate in minerit. Nu de mult am vazut ca se gasesc in Romania pantaloni Decauville acre initial erau pentru mineri (asemanatori cu Levi-Strauss) dar care aveau sub pulpa dreapta un adaos de piele pentru ca minerul se aseza pe jumatatea dreapta in vagonet si chiar daca materialul era rezistent, acesta era expus uzurii.

 4. George S says:

  Tocmai linia respectiva m-a facut sa intreb daca nu cumva poarta ce se vede in imagine nu este cumva de la curtea din spate a restaurantului.
  Nu imi amintesc cu certitudine daca in 2006 cand am avut treaba acolo linia inca se mai vedea sau era doar urmele ramase dupa scoaterea ei.

 5. Andrei says:

  Linia exista în continuare, mai putin partea de pe trotuar.

 6. Gruia says:

  Un alt aspect observabil in poza este lipsa pavajului. Strada Postavarului (ex Molotov, ex Bratianu, ex Spitalului), desi in plin centrul orasului, a avut carosabilul din macadam (pietris) pana in 1975! De abia apoi a primit primul pavaj din piatra cubica.

 7. George S says:

  Peste pavajul din piatra cubica ca o adevarat lucrare romaneasca s-a turnat direct asfalt.
  La inceputul anilor 90 stateam la geamul Liceului Unirea si vedeam gropile din asfalt care spre surpirnderea nostra dezveleau pietrele cubice de sub ele.

 8. Molnar Csaba says:

  Intrati putin la 37 de pe Republicii. Veti putea vedea urmele acelor sine si mai in spate parca e un loc neschimbat de 100 de ani

Leave a Reply

Your email address will not be published.