Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  pe banca

pe banca

Pe banca, in parcul central. Tata in stanga, impreuna cu prietenii. Album Juhasz Nicolae. 10.V.1937.

  2012  /  foto, Timeline  /  Last Updated November 26, 2012 by ovidiu  /  Tags: , ,

5 Comments

 1. Gruia says:

  Cata tihna respira societatea brasoveana atunci! Peste nici 10 ani, teroarea va fi la ea acasa aici… Si nici pana astazi nu ni s-au mai descretit fruntile, caci teroarea FIZICA din anii 50 a fost inlocuita dibaci cu teroarea IDEOLOGICA in anii 70, iar apoi si mai dibaci cu teroarea ECONOMICA in anii 00.
  Plus ca spatiul public este azi de regula semipustiu (cu exceptia carciumilor si teraselor carciumilor), poate in favoarea celui virtual.
  Daca regret ceva foarte mult din Brasovul asa cum mai era el inca pana in anii 90, acel lucru este aspectul viu pe care il avea orice strada, joaca si zgomotele copiilor si tinerilor pana tarziu in noapte, graba adultilor ce strabateau centrul istoric pentru cumparaturi banale, animatia spatiilor verzi. In locul tuturor acestora, avem mii si mii de locuri de parcare, cu sau fara capra, pe trotuar, langa trotuar sau in locul trotuarului, triste monumente asfaltice ale unei lumi lipsite de gratie, lipsite de comunicare reala, lipsite de orizonturi, dar pline de tablarie si hidrocarburi.

 2. St.O.Iosif says:

  Aceleasi scaune cazone,incomode si inadecvate spatiului de recreere,au dainuit peste timp in actualul parc “Titulescu”,alaturi de bancile(fara pic de design)din aproape toate parcurile Brasovene;oare despre ce tihna vorbim….

 3. Gruia says:

  Despre cea interioara. Se vedea pe fetzele oamenilor.

 4. surdu nicolae says:

  bravo

 5. Leonardo da Vinci says:

  O tempora…Brasovul, asa cum era el odinioara, are o imensa valoare sentimentala…valoare care, din pacate, se dilueaza pe masura ce ‘pastratorii’ acesteia dispar…iata un motiv in plus pentru care e de apreciat initiativa acestui portal, care aduce aproape imagini trecute ale unui oras plin de valoare intelectuala, culturala, industriala, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.