Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  escadrila de bombardament

escadrila de bombardament

Escadrila Ia de Bombardament Brasov, 1921. A avut sediul aprox. unde este sediul RAR si unitatea de Jandarmi din Rulmentul

colectie Horia Stoica

  2011  /  foto  /  Last Updated March 6, 2011 by ovidiu  /  Tags:

2 Comments

 1. Horia says:

  Pilotii din imagine zambesc si se bucura de viata. Nici prin gand nu le trecea ca dupa cateva luni aveau sa moara intr-un groaznic accident. La manevrele militare la care a participat si aviatia din 12 octombrie 1921, o bomba a explodat in momentul acrosarii sub aripa. Au murit: comandantul escadrile Gh.Stalpeanu (in imagina de sus, in stanga, se vede din profil, iar in imaginea de jos este cel care sta in picioare in spate), pilotii Alexandru Georgescu si Teodor Papastopol, dar si alti membrii ai escadrilei, personal tehnic – Ion Balconas, Ilie Negut, Petre Filloti, Ion Bolding, Scarlat Mitrea, Constantin Ciobota, Constantin Andreias si telegrafistul Franciss Batti.
  Pilotii au avut parte de o grandioasa ceremonie funerara in Piata Sfatului, apoi carele mortuare coborand pe strada Lunga spre gara Bartolomeu de unde sicriele au fost trimise spre inhumare in comunele natale ale decedatilor.

 2. Luisa says:

  Buna ziua,

  comandantul escadrile Gh.Stalpeanu este fratele bunicului meu. Ma bucur sa descopar aici poza lui si va multumesc mult. Sie eu am poze cu acelasi fond.
  In schimb o informatie nu se potriveste. Pe una din pozele mele este data de 12 septembrie 1921 cind au murit. As vrea sa iau vontact cu dumneavoastra spre a va arata pozele mele si a afla alteamanunte de la dumneavoastra. Un unchi al meu a scris o carte ” Un vis implinit” in care descrie viata lui Ghiorghita. Exista decit foarte putine exemplare.

  Luisa

Leave a Reply

Your email address will not be published.