Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  din depou

din depou

“Fotografii luate in depoul de locomotive Brasov, primul depoul din tara dieselificat incepind cu anul 1959, odata cu aparitia  primelor  locomotive diesel-electrice de constructie elvetiana Sulzer.

Locomotiva cu abur 142.047 a apartinut aceluiasi depou fiind utilizata la remorcarea trenurilor accelerate si rapide in special pe relatia Brasov-Sighisoara-Teius-Cluj, iar locomotiva diesel-electrica 060-DA-004 a fost din primul lot de 8 locomotive construite in Elvetia pentru CFR. Personajele ce apar in imagini sunt elevi practicanti ai scolii de mecanici de locomotiva din depoul Brasov in anul 1961.”

colectie Valentin Ivanescu, 1961

  2012  /  foto, Timeline  /  Last Updated November 26, 2012 by Miruna  /  Tags: , , ,

2 Comments

  1. Felicitari! Poze superbe din colectia unui adevarat pasionat feroviar!

  2. Gruia says:

    Ganditi-va cam cum ar fi acum in 2012 ca in Romania sa se importe pentru CFR locomotive noi-noute din Elvetia sau Suedia, iar apoi sa fabrice acelasi model sub licenta in mii de exemplare, timp de zeci de ani, undeva prin Oltenia, sa zicem.
    Toate astea se intamplau aievea la putin timp dupa razboi, intr-o tara vasala URSS si condusa de dictatori comunisti. Acum evident ca nu mai e posibil, datorita marelui progres, a prosperitatii generale si a politicii intelepte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.