Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  zizinului x traian

zizinului x traian

Inca o imagine cu intersectia strazilor Traian si Zizinului, inainte de constructia fronturilor de blocuri.

colectie Horia Stoica, 1988

  2011  /  foto  /  Last Updated August 5, 2011 by ovidiu  /  Tags: ,

5 Comments

 1. marius says:

  ce troleibuz mergea pe zizinului ?

 2. Gruia says:

  @ marius:
  Troleibuzul 6.
  Initial, 6 mergea pana la Bartolomeu pe Str. Lunga, apoi s-a scurtat la Casa Armatei, pentru a inlocui vechea linie de autobuze 11.

 3. BogdyBBA says:

  Apropo de linii de autobuz vechi, cineva (ma gandesc RAT/primarie) are harti/liste cu liniile de transport in comun brasovene de la infiintare? Pentru posteritate. Amintirile oamenilor care le-au prins nu vor fi disponibile mereu…

 4. Gruia says:

  Cred ca ceri prea mult: de unde nu este (si nici nu a fost vreodata), nici Dumnezeu nu cere. Cei numiti de tine abia daca vor sti eventual sa-ti raspunda ce circula in prezent, darmite sa stie ce-a fost inainte… “Prioritatile” lor sunt altele. Oricum, o astfel de lista are dimensiuni mult mai mari decat probabil te astepti.
  Acelasi lucru este valabil pentru orice alt aspect al vietii orasului din istoria recenta. Cu exceptia unor rare lucrari punctuale de specialitate, scrise de persoane particulare interesate, nu s-au pastrat oficial nici un fel de informatii sistematizate, accesibile publicului larg. Ma refer la infrastructura edilitara de toate tipurile (drumuri, utilitati), la date privind realizarea constructiilor, proiectele de sistematizare, istoria diverselor institutii publice, evenimente etc.
  Doar o initiativa privata ar putea suplini aceasta lipsa, insa costurile realizarii unei baze de date depasesc puterea omului de rand.

 5. sasu says:

  Nu stiu cat de exact este datata aceasta poza, Dar am impresia, ca trebuie sa fie facuta cu cel putin 1 an si jumatate inainte de 1988. Din cate stiu, blocul de la intersectia Traian cu Zizinului a fost dat in folosinta prin mai 1987 (am intrebat pe cineva care locuieste acolo). Si nici acele case care se vad in departare, aproape de spitalul judetean, de la capatul strazii Popa Sapca, nu cred ca mai existau atunci. Cat despre cladirea transformatorului, acesta probabil a existat chiar si in anul 1990.
  Poate imi ofera mai multe detalii cel care a postat fotografia. Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.