Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  visand la colibe si cai

visand la colibe si cai

“Pozele sunt facute in curtea de pe strada Lunga nr 14. Sus este strada Eminescu. Aici au fost odata multi copaci (mai ales nuci), iarba si trepte de piatra, precum si o mica coliba de lemn, o mica oaza pentru noi cand eram mici…asta pana cand s-a construit cladirea clinicii si s-a construit o parcare, taindu-se toti copacii si din micul colt de Rai ramanand ce se vede…pamantul care aluneca la vale si de-abia e sustinut de zidul acela de ciment…arata foarte urat.”

In ultima poza “este service-ul auto tot in curte la strada Lunga 14. Mi s-a spus ca pe vremuri era o potcovarie de cai.”

Foto: Raluca Garcea, 2007

  2010  /  foto  /  Last Updated September 20, 2010 by Miruna  /  Tags: ,

2 Comments

 1. Gruia says:

  Pe locul clinicii a fost odata Institutul cartografic “Unirea”, celebru in perioada interbelica pentru hartile si atlasele ce se tipareau aici.

  Despre casele de sus, din Eminescu.

  Cea din dreapta (nr. 34) a fost casa in care a trait Sextil Puscariu. Lipsita de orice placa memoriala, lasata prada distrugerii si abuzata de locatari bruneti de ocazie, a fost de curand teatrul unui mic incendiu, care a distrus pavilionul circular din gradina, despre care filologul ne povestea cu drag in a sa lucrare memorialistica “Brasovul de altadata”.

  Cea din stanga (nr. 36), s-a ridicat in anii 50 pe fundatiile fostului Consulat al Germaniei. Vechea cladire de sfarsit de secol XIX a fost distrusa de o explozie in septembrie 1944, in momentul in care Armata Sovietica a patruns in ea. S-a vehiculat ideea ca ar fi fost minata de germani, la retragerea lor. Cealalta varianta: o explozie la instalatia de gaze, pe care rusii nu stiau cum sa o foloseasca, pentru ca nu mai vazusera in viata lor asa ceva. Din vechea cladire s-a pastrat doar scara din partea dreapta, un balcon din partea stanga si parapetul din gradina terasata.

 2. George S says:

  Dupa ce a fost lasata in paragina ajungand o ruina, mai nou ce a mai ramas din “casa” in care a copilarit Sextil Puscariu este de vanzare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.