Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  ilustrate  /  Vedere de pe dealul Melcilor

Vedere de pe dealul Melcilor

Imagine de la sfarsitul secolului XIX: in centru terenul viran de pe locul parcului, iar in stanga sa aleea Rudolf si inceputul strazii Republicii de azi; in plan apropiat se observa cladirea spitalului militar.

Carte postala din albumul lui Dan M.

  2010  /  ilustrate  /  Last Updated December 10, 2010 by ovidiu  /  Tags: ,

3 Comments

 1. Gruia says:

  Toate detaliile vizibile conduc la concluzia ca imaginea este din vara sau toamna anului 1892. De remarcat si arborii portiunii de promenada catre Tampa, ce au avut o viata foarte scurta, fiind taiati la construirea Palatului de Justitie, din motive legate probabil de vizibilitatea acestuia.

 2. Gruia says:

  Referitor la comentariul meu anterior, il recomand spre citire Onor Muzeului de Istorie, care-si mentine (in ciuda tuturor sesizarilor anterioare) pe fatada sediului din Str. Balcescu nr. 67 inscriptia din plastic aurit “1892”, antedatand astfel (doar) cu zece ani respectiva cladire… Mai exista in arhive si alte fotografii, cu Palatul Finantelor ridicat (1897), dar fara cladirea dumnealor. Mai exista si o gramada de documente scrise si planuri de autorizare, dar deh, sunt in limba germana sau maghiara…
  Consider ca un muzeu de istorie ar trebui sa fie primul in respectarea adevarului istoric, oricat de neesentiala ar parea datarea exacta a unei cladiri publice in care, intamplator, isi are chiar sediul.

 3. Stefan Octavian Iosif says:

  Interesante si pertinente observatiile lui Gruia(perfect de acord cu ele),dar cine mai are timp de asemenea”detalii istorice”,cind oficialitatile noastre locale sunt sufocate si se complac in ridicol politic de cca.20 de ani….revenind la actuala carte postala a lui Dan,de remarcat in planul secund,la capatul aleei Rudolf,undeva linga Livada Postei,Turnul de antrenament al pompierilor voluntari,ridicat in anul 1880

Leave a Reply

Your email address will not be published.