Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  uzina electrica (III)

uzina electrica (III)

“Nu pot oferi decat imaginea luata de pe blocul cinematografului Modern catre curtea Uzinei Electrice in 1980. Se vad bazinele, estacada caii ferate si fundatia unuia dintre turnurile de racire.
In acest spatiu s-au construit sirul de blocuri P+8 care formeaza o strada paralela cu Pictor Luchian.
Aceste blocuri aproape fara exceptie umbresc toata ziua casele. Nimeni la ora aceea nu a intrebat proprietarii daca sunt de acord cu ele. Ba mai mult unele s-au inaltat dupa 90. Nici atunci nu s-a pus problema “luarii soarelui” unor oameni care si-au construit case in anii 30. In schimb zona este acum zona 0 din punct de vedere al impozitarii.album Molnar Csaba

  2011  /  foto  /  Last Updated February 7, 2011 by ovidiu  /  Tags: ,

6 Comments

 1. Gruia says:

  In dreapta jos se vede structura din beton armat pe care soseau vagoanele cu pacura pentru descarcare. Au mai existat inca cateva bazine si un turn de racire inainte de construirea blocului Modern.

 2. Molnar Csaba says:

  Da, mai era un bazin, paralel cu estacada, int-run plan apropiat, turnuri erau insa trei La ora santierului acest bazin a produs si o victima printre copilasii care zburdau prin zona lasata neimprejmuita. Din cel mare se mai vede ceva dar mai erau doua mai mici.
  O sa caut o imagine cu ele poate intereseaza pe cineva.

 3. Nominepater says:

  Sigur ca sunt interesante toate imaginile cu lucruri ce-au fost odata si au disparut. Din pacate nu exista imagini cu gara Suburbiu de exemplu. Nu credeam sa existe imagini nici cu uzina, dar uite ca incet incet apar.

 4. Molnar Csaba says:

  @Nominepater
  Exista imaginea Garii Mici, e drept nu e in prim plan, dar se vede.
  Am trimis-o dar nu s-a postat.

 5. T says:

  Vreau si eu imaginea cu gara, daca se poate.. 🙂
  adresa mea de test: xae10@yahoo.com

 6. ovidiu says:

  imaginea cu gara mica este in postul din 17 februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.