Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  uzina electrica Brasov

uzina electrica Brasov

album Calin Rapea, anii ’40

  2011  /  foto  /  Last Updated February 2, 2011 by ovidiu  /  Tags: ,

3 Comments

 1. Molnar Csaba says:

  Frumos

  Oare are cineva o imagine in care se vad toate cele 3 turnuri si calea ferata suspendata care mai erau in anii 80.

  Mai demult existau si doua bazine uriase care ,in viziunea copiilor din anii 60, trebuiau sa se transforme in strand. Nu mi-a trecut prin cap atunci sa fac fotografii.

 2. Stefan Octavian Iosif says:

  Si azi exista cladirea din fotografia 2,doar rezervoarele de apa,cu structura din lemn si elementii pt.racire au disparut,in locul lor fiind construite blocuri si parcari;de mentionat ca desi suntem in sec XXI,si se pare ca au fost facute modernizari adecvate,cind ti-e lumea mai draga,se intrerupe curentul:fara aviz sau instiintare,treaba care creeaza un disconfort total.

 3. Gruia says:

  @ Molnar Csaba
  Imi aduc aminte perfect de turnuri, bazine si estacada pentru calea ferata care asigura aprovizionarea cu combustibil uzina. Din pacate, n-am fotografiat acest aspect inedit din Brasov, care a disparut de fapt prin 1981-83, cand s-au facut primele blocuri in zona respectiva. Uzina insa nu mai producea electricitate de prin 1967-68, orasul fiind racordat la sistemul energetic national si considerandu-se ca are energie suficienta din surse externe. Cred ca atunci au disparut si sinele de cale ferata din Suburbiu, ce se mai pastrasera cativa ani dupa desfiintarea garii vechi. In perioada 1968-1981, instalatiile uzinei erau toate in paragina. In 1976, s-a amplasat o statie de betoane chiar in axul actualului bulevard, blocand circulatia pe fostul terasament al caii ferate. Pentru a ocoli statia respectiva, ma strecuram printre ruinele bazinelor. O data era sa fac picaj intr-unul din ele, caci marginea era foarte ingusta si acoperita adesea cu o mazga alunecoasa. Alte probleme erau haitele de caini violenti ce se aciuiasera aici. Totul a stat in nemiscare pana in 1981, cand s-a facut blocul pe sub care era intrarea spre cinematograf, de atunci incepand demolarile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.