Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  strada Poarta Schei

strada Poarta Schei

foto: Radu Oprea, 1989

  2011  /  foto  /  Last Updated August 9, 2011 by ovidiu  /  Tags: ,

5 Comments

 1. ah says:

  indiferenta din acea perioada a ajutat la pastrarea (nu conservarea) patrimoniului. insa mi-e teama ca in timpul vietii mele Brasovul va deveni un alt oras asfaltat al acestei regiuni a Europei.
  imi placea foarte mult orasul pana acum vreo zece ani. cred ca mai are sanse de reabilitare daca harnicia noilor brasoveni se opreste la timp.

 2. Gruia says:

  Observatie foarta corecta, dar…
  “Harnicia” nu se opreste si nu se va opri niciodata de la sine. Deja din 2000 incoace s-a distrus in Brasov – in materie de patrimoniu, nu numai patrimoniu cultural, dar si patrimoniu public in general – mai mult decat au distrus toate razboaiele si cataclismele anterioare la un loc. S-a distrus si nu s-a pus nimic mai bun in loc. Pentru a exista premizele de a putea fi oprita ‘harnicia’, Brasovul ar trebui sa faca parte dintr-un Stat de Drept. Deocamdata face parte dintr-un Stat de Fapt. Si da, sansele sunt foarte mici ca acest lucru sa se intample in decursul vietii noastre.

 3. ah says:

  poate exagerez. disparitia pietrei cubice din oras este echivalenta cu demolarea lui. acum avem o cetate parcare si sosea de tranzit prin Piata Sfatului, cartiere noi de blocuri apar in locul padurii de pe drumul Poienii si in rezervatia naturala de pe Tampa. in cartierul Schei se construiesc resedinte moderne in culori vesele, cu geamuri de plastic si gard de poliplan petrecerea continua.

 4. ( nu ma intelege gresit-) in 24 decembrie 1989 am avut de ales-am ales democratia-fara sa stim cu adevarat cu ce se …hraneste –acum stiu-ai bani=putere=faci ce vrei–restul e FUM sau…piatra cubica

Leave a Reply

Your email address will not be published.