Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  strada bihorului

strada bihorului

colectie Calin Rapea, anii ’70

  2012  /  foto, Timeline  /  Last Updated November 26, 2012 by ovidiu  /  Tags: ,

3 Comments

 1. St.O.Iosif says:

  Fostul depozit de lemne de la intersectia strazii Bihorului cu str.Harmanului,in spatele magaziilor se afla caminul de copii al C.F.R.ului,cu celebra magnolie,iar mai in spate se vad plopii ce strajuiau terenul de sport al liceului(actual)colegiul Dr.Ioan Mesota;in spatele caselor cu etaj era piata de zarzavat de la Strungu;In spatele troleibuzului sau autobuzului,pe partea stinga,vis a vis de depozit era circiuma Sebeni.Azi in locul caselor cu etaj, se afla Grand Restaurant

 2. sasu says:

  Asta era una din caile de acces spre piata Kogalniceanu. Straduta pe care se afla casele cu etaj este Gheorghe Lazar, parca. Aceasta intersecta intrarea principala spre piata, apoi continua pana la strada 13 decembrie. Asa-i?
  Poza reprezinta zona, de care ma leaga cele mai placute amintiri. Ma gandeam, ca daca revolutia s-ar fi produs cu 2 ani si jumatate mai repede, toate acele cladiri ar fi fost salvate.

 3. Gruia says:

  @ sasu
  Ar fi fost salvata precis structura retelei stradale, nu neaparat si toate casele. Dupa cum vedem din 2002 incoace, casele sunt distruse (inclusiv compromise prin modificari penibile) intr-un ritm mai rapid decat cel din vremea comunista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.