Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  ilustrate  /  sirul cetatuiei

sirul cetatuiei

Spatiul viran de pe locul parcului central de azi; zona imprejmuita era folosita ca teren de fotbal, pana in anii ’30 cand a fost amenajat parcul. In spate casele de pe sirul Iorga si strada Mihai Eminescu.

Carte postala de la Ligia Craciun

  2010  /  ilustrate  /  Last Updated December 3, 2010 by ovidiu  /  Tags: ,

4 Comments

 1. florin says:

  sigur este din anii 30? pentru ca sunt prea putine case pe N. Iorga, daca ma uit la arhitectura lor cam seamana cu ce se construia in anii 30-40, sa nu fie mai veche imaginea cu vreo 10 ani.

 2. florin says:

  si o curiozitate personala, ce a fost imobilul in care actualmente este Sitalul de Psihiatrie de pe M. Eminescu, daca nu ma insel, dupa 1937 in zona respectiva era unul din sediile Legatiei Germane in Romania?

 3. ovidiu says:

  Terenul de fotbal a existat pana in ’33, cand a fost amenajat parcul si am luat aceasta data ca reper. In ’33 insa erau deja construite majoritatea caselor de pe sirul Iorga – si vom reveni cu imagini din perioada imediat urmatoare. Deci este posibil ca ilustrata de fata sa fie de la inceputul anilor ’20.

 4. Gruia says:

  @ florin
  Legatia Germaniei era tot pe Str. Eminescu, dar mai incolo. Cladirea ei nu mai exista, a explodat dupa ce au patruns in ea cativa militari ai Armatei Sovietice, in 1944.

Leave a Reply

Your email address will not be published.