Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  republicii

republicii

colectie Florin Teodorescu (anii ’60-’70?)

  2011  /  foto  /  Last Updated April 1, 2011 by ovidiu  /  Tags:

10 Comments

 1. florin says:

  dupa 70, sus se vad primele instalatii electrice aeriene cu cablu torsadat, aia e tehnologie de dupa 1974, oricum, semnul ala de la intersectie cu Diaconu Coresi a disparut undeva in a 2 a jumatate a anilor 70

 2. ovidiu says:

  @florin: multumim de indicii!

 3. Gruia says:

  – pavimentul vechi acoperit cu un strat subtire de asfalt = inainte de 1977 (cand s-a realizat pavimentul pietonal decorativ din pavele mari, distrus acum cativa ani)
  – circulatie in sens unic pana la Diaconul Coresi = inainte de 1987 (cand a devenit pietonala Piata Sfatului)
  – cablurile cu energie electrica au trecut in subteran in centrul orasului pana la mijlocul anilor 60; iluminatul era alimentat cu acele cabluri izolate, sustinute de alte cabluri portante – nu e vorba de fir torsadat

 4. ovidiu says:

  ok, ne intoarcem la anii ’60. multumim!

 5. florin says:

  eu zic totusi ca este undeva intre 1970- 1972, torsadat este multifilarul care se vede la etajul fostului magazin de stofe, unde era laboratorul de tehnica dentara al cabinetelor stomatologice de pe Diaconu Coresi, cravatele care le poarta barbatii cunt inca inguste, dupa 73-74 a aparut si la noi moda aia cu nod italian dublu si foarte late, umbrela de la liceenele din dreptul agentiei CEC e in mod cert o marfa RPC, iar noi am importat masiv de la ei bunuri de larg consum dupa destinderea de la inceputul anilor 70.
  Lampile alea model IEA cu ancora dubla de traversare au fost folosite uzual de IRE dupa 1964 cand au inceput inlocuirea sistemului cu impregnare si tub Bergman pana in primii ani din 90, cand s-a constatat ca aluminiul este mult mai ieftin decat cuprul.
  ma rog, asta e opinia mea!…

 6. ovidiu says:

  Complicata datare! Adaug si eu o informatie: ACR revine la numele initial in 1967, dupa o lunga perioada in care a avut alte prescurtari (a se vedea istoricul pe pagina clubului). Firma din stanga strazii ne spune deci ca poza este post ’67

 7. Molnar Csaba says:

  Sa ne uitam la fuste.
  Pentru datare moda feminina da indicii mai exacte.
  Minijupele au aprut in Franta 1962.
  Noi faceam ochii mari in 1968 la vederea acestui articol de imbracaminte cu ocazia Cerbului de Aur din 1968 (prima editie). Cred ca dupa acest eveniment brasovencele au adoptat minijupa.
  In imagine nu sunt extrem de scurte ba mai mult si doamna din dreapta are una peste genunchi desi nu e la prima tinerete.
  In dreapta in planul doi este o doamna nu se vede clar, dar daca nu poarta ciorapi cu dunga ar fi o dovada clara ca e dupa 1966.
  In dreapta in prim plan este o fetita cu cordeluta alba, pare o eleva (nu pioniera ca sa vad daca are cravata cu nod sau inelus de plastic care a aparut tot prin 1968) din cate stiu mai demult cordelutele erau bleumarin.

  Ar trebui o doamna sa intervina sa ne spuna daca tanara din dreapta cu pantofi albi cu toc jos si pantaloni evazati dar nu stramti, este dupa moda timpului sau nu.

  Pe mine ma face sa plasez imaginea intre 1960-65 (epoca twist)

 8. surdu nicolae says:

  Nu cred in 1965 sediul A.C.R ( birourile ) era pe str. Armata Rosie langa intrarea spre Piata Enescu( fosta tipografie )cred ca poza dateaza din ani 1970-1973.

 9. Gruia says:

  Existenta celi de-a doua extinderi a Institutului Politehnic, langa Regionala CFR (vizibila in capatul opus al strazii), ne arata ca ne plasam dupa 1967 cu poza. Mai mult, utilizarea indicatorului rutier “accesul interzis tuturor vehiculelor” ne aduce mai aproape de zilele noastre, caci acesta a fost reintrodus in uz abia din 1971. Pana atunci era folosit un alt indicator.
  Deci imaginea apartine perioadei 1967-1977. In 1977 s-a refacut pavimentul, fara trotuare.

 10. Gruia says:

  Rectific, in lipsa functiei de editare:
  1971-1977.
  Am explicat de ce.

Leave a Reply

Your email address will not be published.