Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  piateta de pe str. Grigore Dinicu

piateta de pe str. Grigore Dinicu

In continuarea strazii N. Balcescu si la intersectie cu Johann Gott, exista o piateta mai nou pavata si eliberata de parcare. Fotografiile sepia recente amplifica atmosfera de oras vechi.

Foto: Raluca Garcea, 2007-2009

  2010  /  foto  /  Last Updated September 1, 2010 by Miruna  /  Tags: ,

2 Comments

  1. Gruia says:

    Cladirea cu parter si doua etaje, vizibila în fotografia de sus, acum mutilata de acele termopane oribile, a fost cândva o bijuterie de stil “Bauhaus” timpuriu. Proiectata de renumitul arhitect brasovean Halász Kálmán, promotor principal al introducerii modernismului la Brasov si frate al celebrului fotograf parizian Brassai, aceasta a fost sediul unei asociatii profesionale, o vreme fiintand în ea si biroul arhitectului.

    În imaginea de jos, piateta din capatul Str. Johann Gött a rezultat în urma demolarii la începutul sec. XX a unei cladiri ce practic obtura aceasta strada, accesul fiind pana atunci posibil doar printr-un pasaj boltit. De aici rezulta acel curios timpan cu ferestre oarbe, al cladirii din Str. Diaconul Coresi. Candva, timpanul fusese lipit de constructia disparuta; apoi a devenit fatada vizibila si a fost “estetizat”.

  2. Andrei says:

    E frumoasa si masina de epoca…

Leave a Reply

Your email address will not be published.