Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  PIATA SFATULUI (II)

PIATA SFATULUI (II)

Pana la jumatatea anilor 80, Piata Sfatului avea o infatisare diferita de cea pe care o cunoastem acum, mai ales in privinta pavajului. Asa cum se vede mai jos, piata devenise o mare parcare pentru locuitorii din zona.

In stanga imaginii de deasupra, “Casa Medievala” (astazi Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului) suferise o transformare tipica pentru parterul comercial al cladirilor si anume decuparea peretilor de la strada pentru a face loc vitrinelor. In urma lucrarilor de restaurare, astazi s-a reconstruit fatada in forma sa mai veche.

Foto:  Constantin (Titi) Avram, ’83-’85

  2010  /  foto  /  Last Updated July 29, 2010 by ovidiu  /  Tags: , ,

2 Comments

  1. florin says:

    decuparea ferestrelor era deja realizata in 1916, cel putin asa rezulta din fotografiile de atunci, se vad in cele care prezinta expozitia de capturi de tunuri romanesti facuta de armata germana.

  2. Gruia says:

    Moda cu taierea parterelor pentru a se crea vitrine largi a inceput catre sfarsitul secolului al XIX-lea, ca urmare a aparitiei profilelor de otel pe piata materialelor de constructie. Din acestea se realizau grinzi de mare deschidere, cu sprijinirea metalului direct pe caramida. Procedeul este insa foarte putin potrivit la regimul nostru seismic, ducand la avarii grave, iar din punct de vedere al esteticii fatadei au aparut in unele cazuri si prejudicii de imagine. Aceasta moda a durat pana in anii 1970, dupa 1985 revenindu-se treptat la o arhitectura mai adecvata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.