Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  pe bulevard

pe bulevard

O imagine mai veche a bulevardului care trecea prin fata hotelului Aro (astazi pe locul parcarii hotelului). In stanga unul din paviloanele portii, fosta casa a ofiterilor si cafenea a promenadei. Dincolo de pavilion incepea parcul.

album Calin Rapea, anii ’40

  2010  /  foto  /  Last Updated December 18, 2010 by ovidiu  /  Tags: ,

4 Comments

 1. Gruia says:

  De remarcat si frumoasa arhitectura originala a parterului Paltului Czell (dreapta), cu ferestre gemene cuplate, ancadramente si bosaj, arhitectura distrusa la un moment dat la sugestia carciumarilor anilor 60. Cu ce i-o fi deranjat la frapiera?

 2. Stefan Octavian Iosif says:

  Nu sunt sigur daca intradevar circiumarii anilor ’60 au avut un “merit”la distrugerea arhitecturii Palatului Czell,dar un lucru este cert:circiumari ca si raposatul Serbanica(fostul jupin de la Aro)care avea meseria in singe,nu vor mai fi preacurind in Brasov;vagi licariri,nepotii acestuia:Viorel-Coliba Haiducilor,Marian-Camping Darste,Dumbrava Nicu-Favorit Poiana Bv,in rest,cu regret trebuie spus:dezamagire MARE;mincam in schimb la greu,pizza,saorme,macaroane italienesti si alte prostii….Pacat!!

 3. Gruia says:

  I agree…
  Macar altadata aveai unde sa tragi la un restaurant adevarat.
  De fapt, fatada respectiva era deja modificata in 1959; scuze pentru “carciumarii anilor ’60″…

 4. Stefan Octavian Iosif says:

  Desi nu fac parte din breasla circiumarilor,a bucatarilor si ospatarilor,recunosc meritul acestora,ca dealtfel si pe cel al arhitectilor fara de care” ambientul arhitectural” in care se servesc bucatele si vinul are aceeasi valoare;oricum LA MULTI ANI! tuturor

Leave a Reply

Your email address will not be published.