Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  pe balcescu

pe balcescu

GD001

Fotografie la intersectia strazii N. Balcescu cu b-dul Eroilor de astazi, cu ocazia unei manifestatii, anii ’60. Album Grigore Dumitru.

  2015  /  Blog, foto  /  Last Updated September 26, 2015 by ovidiu  /  Tags: , ,

4 Comments

 1. Gruia says:

  Interesant ca se vede suspendat deasupra intersectiei un semafor, sau poate o lampa cu lumina galbena intermitenta, despre care nu stiu sa mai existe informatii. Pacat ca fotografia e taiata la partea de sus tocmai peste aceasta “piesa istorica”, vopsita dupa cum se vede cu dungi rosu/alb.

  In anii 50, a existat semafor si la intersectia Maxim Gorki (Poarta Schei ) / Roza Luxemburg (Hirscher) / Grigoras Dinicu, care era foarte aglomerata si periculoasa in acele timpuri. Probabil poza aceasta e din perioada cand in zona Politehnicii – Castelului a functionat Autogara IRTA (pana in 1960) si, dat fiind si vecinatatea nemijlocita a Pietii Centrale, traficul pe Balcescu era unul de cosmar.

 2. doroma says:

  Îmi place remarca intersectie ”care era foarte aglomerat? ?i periculoas? în acele timpuri”

 3. Gruia says:

  Pai era locul pe unde se scurgea o mare parte din traficul din Piata 23 August (Sfatului). Si era ceva miscare pe atunci, centrul orasului fiind inca foarte viu. Pe actuala Poarta Schei se circula in ambele sensuri si vizibilitatea la intrarile in intersectie nu era buna.

 4. doroma says:

  Remarca mi-a placut pentru ca eu treceam zilnic de mai multe ori pe acolo si, copil fiind trebuia sa fiu foarte atenta , prima data cand am trasersat singura intersectia a fost pentru mine un eveniment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.