Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  ilustrate  /  panorama

panorama

Panorama de mai jos realizata de pe Tampa, probabil in anii ’50, surprinde ca amanunt lipsa acoperisului de la Casa Negustorilor (Hirscher), datorata incendiului.

Carte postala – album Carmen Chiperea

  2010  /  ilustrate  /  Last Updated October 16, 2010 by ovidiu  /  Tags: , ,

5 Comments

 1. Gruia says:

  Ce incendiu? Poza este din 1957, cand s-au desfasurat lucrarile de restaurare a cladirii, cu revenirea la imaginea sa istorica originala. Bineinteles ca a fost refacut si acoperisul.

 2. florin says:

  da, vad ca mai era langa biblioteca judeteana terasa aia bar-cofetarie, inca nu era instalata in fata statuia lui Baritiu si inca mai era rondoul ala mare unde intorceau autobuzele pentru Poiana Brasov, e vechea sistematizare care a ramas asa pana in jurul anilor 90

 3. Gruia says:

  Terasa avea si braserie si se numea “Terasa Licurici”. A fost amenajata, cu frumoase zidarii din piatra, pe locul unde cateva case mici fusesera demolate din cauza ca ieseau din aliniamentul strazii. In 1973-75, in locul terasei s-a construit Casa de stiinta si tehnica pentru tineret (arh. Corneliu Popa), azi AJOFM. In 1995, strada a suferit o corectie de profil longitudinal, inlaturandu-se cocoasa din piciorul dealului, astfel explicandu-se faptul ca acum trotuarul este mai sus decat carosabilul in acea zona.

 4. Gruia says:

  [continuare]
  In poza insa, nu apare inca terasa, ci doar locul excavat in stanca, unde urma sa fie construita.

 5. Gruia says:

  @ florin
  Daca te refereai la terasa de cofetarie din curtea Bibliotecii, imi cer scuze. Aceea intr-adevar a functionat pana in anii 90, apartinand de Cofetaria Modern, ce era in cladirea de azi Orange, de pe Muresenilor 1.
  Comentariile mele de mai sus se refera la terasa care era peste drum, in prelungirea fostului cinematograf Astra (fost si “Barsa” si “Maxim Gorki”).

Leave a Reply

Your email address will not be published.