Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  ilustrate  /  Panorama cu poiana

Panorama cu poiana

Poiana Brasov vazuta de pe culmea Crucurului, cca 1946.

Carte postala din albumul lui Dan

  2010  /  ilustrate  /  Last Updated October 29, 2010 by ovidiu  /  Tags: ,

6 Comments

 1. Gruia says:

  Jos se vede Hotelul Sport reconstruit. Drumul nou auto nu exista inca. Deci poza este din perioada 1958-1965, nicidecum 1946. Iar locul de unde s-a facut fotografia este mai mult ca sigur partea superioara a “partiei slalom”, in apropierea Pesterii de Lapte. De pe Culmea Crucurului (care este situata mult mai in spate) nu exista un asemenea unghi de vizibilitate. Imi cer scuze ca trebuie mereu sa aduc corecturi plictisitoare de acest gen, dar nu ma pot abtine, cand e vorba de orasul nostru.

 2. ovidiu says:

  Sunt binevenite toate corecturile, in felul acesta ne facem o imagine mai clara despre evolutia si istoria orasului. Noi postam imaginile insotite de comentariile posesorilor lor, dar din pacate nu avem ragaz sa cercetam exactitatea lor.

 3. Daniella says:

  Vad ca se marseaza pe detalii foarte exacte,atunci trebuie precizat faptul ca nici perioada 1958-1965 nu este reala stiut fiind faptul ca in toamna anului 1963 s-a dat in functiune actualul drum modernizat Livada Postei-Poiana,ceea ce din poza nu rezulta!Asta ca fapt divers…

 4. Stefan Octavian Iosif says:

  Ne pierdem in detalii minore,de exemplu:unde si-a asezat fotograful trepiedului cind a facut poza si pierdem esentialul,maretia peisajului,locurile inca virgine din preajma lacului,cele citeva constructii existente la acea vreme:Hotelul Sport,Cabana Capra Neagra,actuala cladire a Politiei si ce era relevant acelei perioade:aerul cu adevarat curat si linistea naturii.

 5. ovidiu says:

  O parte din cei care comentam aici suntem arhitecti, asadar se intelege ca avem obsesia detaliilor :).
  Dar acest blog exista ca sa vedem si sa aflam mai multe despre Brasov, sa intelegem cum s-a transformat si ce oameni l-au locuit, iar pentru asta cred ca informatia bogata – la fel ca si recunoasterea, aprecierea, critica imaginilor – isi are locul aici.

 6. Gruia says:

  Totusi, adevarul istoric are si el importanta sa. Mai ales ca a fost trecuta sub tacere aceasta perioada recenta.

  @ Daniella
  Nu te mai lua dupa datari aproximative, facute dupa ureche, de prin diverse site-uri sau publicatii fara pretentii. Intamplator, eu am trait momentul construirii si deschiderii acestui drum.
  Cere la Biblioteca colectia ziarului Drum Nou si vei vedea ca am dreptate.

  Drumul nou spre Poiana Brasov s-a dat in functiune astfel:

  – primul tronson (Livada Postei-Warte-Poiana de Jos): decembrie 1964;
  – al doilea tronson (Poiana de Jos-Poiana de Sus, care ar fi trebuit sa se vada in poza, daca ar fi existat la acel moment): iarna 1965-1966.

  In plus, exista si fotografii precis datate, din vara si toamna lui 1964, unde se vad lucrari de pavare la drumul neterminat, in zona Turnul Negru-Warte. De mentionat si ca, la momentul decembrie 1964, nici tronsonul inaugurat nu era in intregime asfaltat / pavat, fiind zone inca doar cu macadam, lucrarile continuand la acesta si in anul 1965.

Leave a Reply

Your email address will not be published.