Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  la liceul sportiv

la liceul sportiv

Stadionul liceului sportiv in doua fotografii din anul 2001, respectiv 1996.

Amenajarea prezenta a gradenelor este utila si functionala; totusi, imaginea – disparuta azi – a copacilor de pe marginea terenului este in masura sa ne trezeasca un minim regret. Ne intrebam daca integrarea arborilor, macar partiala, in noua imagine a arenei, nuĀ  ar fi fost astazi un castig.

Foto: album Milica Palade

  2010  /  foto  /  Last Updated December 5, 2010 by ovidiu  /  Tags: , ,

4 Comments

 1. Gruia says:

  Eu am o parere diferita. Amenajarea gradenelor nu a fost si nu este nici utila si nici functionala. Sa nu mai vorbim ce fel de iesire in caz de necesitate exista pentru cei cateva mii de oameni care ar ocupa stadionul. Adica: niciuna (o strunga de 1 m nu poate asigura o evacuare fara victime). S-a dorit mutarea Cerbului de Aur. Desigur, ar fi fost mai bine decat in Piata, dar e si mai bine deloc. Nu e niciun locatar al centrului istoric obligat de vreo lege sa nu poata dormi la el acasa timp de o saptamana pe an. Intre timp, proprietatea a fost retrocedata, liceul sportiv mutat, deci supradimensionata investitie, placata in piatra la modul carciumaresc, chiar nu mai are nici o utilitate.

  Copacii aveau in primul rand rol functional, nu numai estetic. De fapt, de asta fusesera plantati. Ei asigurau stabilitatea taluzului, care este artificial. De asemenea, asigurau umbra necesara vara, celor ce utilizau promenada. Acum numai promenada nu se mai poate numi, caci a avut grija Primaria sa distruga ce n-a distrus CJ – respectiv a dat drumul la traficul auto pe acea alee dintotdeauna pietonala.

  Pare ca autoritatile se iau la intrecere, cand e vorba de a compromite valorile turistice irecuperabile ale centrului… Sau poate ca este doar rezultatul faptului ca vocea specialistilor nu mai este luata in seama de foarte multi ani. Amatorismul, diletantismul si superficialitatea sunt acum la mare pretuire peste tot in Romania, caci se brodeaza mai bine peste interesele camuflate.

 2. Molnar Csaba says:

  La nivel de Primarie si CJ nu exista ce era odata arhitectul orasului? Care sa aiba drept de veto cand se ingusteaza vreun trotuar, cand se amenajeaza vreo vitrina sau cand se construiete un local cum e cel de la capatul de jos al Sirului Livezii care mascheaza nesimtit vila care aparea pe zeci de carti postale vechi.

 3. Dan says:

  Mare pacat ca au fost taiati pomii, asta e singurul fel in care imi amintesc arena liceului, desi trec zilnic pa langa. Ce fain era cand stateam vara la umbra lor sau cand alergam pe rumegus si pe vechea zgura si gaseam zmeura si mure pe langa teren.

  Asa e, primaria nu s-a gandit deloc cand i-a taiat doar ca ii incurcau pe constructori, de fapt din ce-mi amintesc era vorba ca teii de sus, de langa straduta sa nu fie taiati si nici nu stiu cu ce incurcau. Imi pare rau de elevi de azi ai liceului care sunt batuti de soare toata ziua, sa speram ca macar copaceii plantatii in loc vor cresta cat mai repede si nu vor mai fi taiati, poate intr-o zi o sa-i mai apucam si noi.

  Cat despre functionalitatea arenei, nu stiu sa o fi vazut plina mai mult de doua ori sau hai sa zicem mai mult de doua ori pe an, degeaba s-a amanajat totul pentru a putea gazdui eveniimente, e prea putin folosit, centrul orasului tot nu ascapat de zgomotul concertelor, si in plus e clar ca la fiecare eveniment terenul e distrus de oameni si gunoaie pentru ca nu e deloc protejat asa ca totul a fost o idee proasta, cel putin asta e parerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.