Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  inainte de scoala 25

inainte de scoala 25

1

Racadau, anii ’80, album Ioan Latcu.

  2015  /  Blog, foto, Timeline  /  Last Updated February 21, 2015 by ovidiu  /  Tags: , , ,

4 Comments

 1. Gruia says:

  Se vad in prim plan copacii de aliniament de pe marginea vechiului drum (Str. V. Alecsandri – portiunea disparuta). O parte din ei mai supravietuisera printre blocurile noi, mai ales inainte de a se construi gradinita recenta. In zona verde se vede o constructie care fusese inainte langa micul lac de baraj, amenajat pe cursul paraului (un fel de strand improvizat). Poate a fost un canton silvic sau de gospodarirea apelor, devenind apoi organizare de santier la momentul construirii blocurilor. In spatele locului de unde e facuta fotografia era o poienita frumoasa in panta, ca un golf (azi statia electrica de transformare), situata la capatul lungului sir de depozite anoste ce umpleau spatiul dintre Str. V. Alecsandri si liziera padurii

  In fine, o imagine total diferita de ceea ce exista astazi, pe care o mai putem vedea doar cu “ochii mintii” cei care am trait momentele acelea.

 2. lentiu says:

  Uau !!! Nici nu stiam de existenta acelei cladiri si nici de faptul ca blocurile acelea sunt asa de vechi. Super, multumim pentru poza !

 3. eugen says:

  Nu stiu cu exactitate, dar cred ca acele blocuri s-au construit undeva prin 1981-1982, daca nu ma insel.
  Oricum, valea Racadau se numara printre preferintele brasovenilor in ceea ce priveste mersul la iarba verde. Era locul de desfasurare a curselor de Motocros. Fiindca tot s-a amintit de parau, oare acei copaci nu sunt arinii de pe malul acestuia?

 4. Gruia says:

  Nu, acestia erau copacii de aliniament de pe marginea vechiului drum. Cursul paraului era in acest sector mai inspre Tampa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.