Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  in Schei

in Schei

colectie Florin Teodorescu, anii ’70

  2012  /  foto, Timeline  /  Last Updated November 26, 2012 by ovidiu  /  Tags: ,

11 Comments

 1. surdu nicolae says:

  Daca se poate denumirea strazilor 1,2,3—cu multumiri

 2. George S says:

  Prima poza este facuta pe strada Invatatorilor, putin mai sus de fantana Sf. Treime (daca mergi spe Pietrele lui Solomon).
  Prima casa care se vede pe dreapta (cea cu trei ferestre cu obloane) este numarul 57.

 3. Nominepater says:

  A treia pare a fi de pe str. Dr. Vasile Saftu, casa din mijloc avand nr. 40.

 4. surdu nicolae says:

  Va multumesc

 5. Leonardo da Vinci says:

  Prima fotografie este realizata ‘In Variste’ – de fapt la 200 de m. mai sus de locul astfel denumit (actuala strada a ‘Varistei’ – denumirea preluata din toponimia locului). Intr-adevar, strada s-a numit mai apoi ‘Invatatorilor’, cum se numeste si acum, iar pe partea stanga in sensul de coborare dinspre ‘Pietrele lui Solomon’ se afla izvorul ‘Sfanta Treime’ (nu stiu sa fi fost o fantana pe-acolo vreodata). Cea de a doua poza este realizata pe aceeasi strada, cateva sute de metri mai sus, pe segmentul de sens unic. Cea de a treia forografie este realizata in zona de bifurcatie a sensurilor urcat/coborat.
  Imi permit un comentariu ‘addendum’ la subiect, comentariu pentru care imi cer scuze in mod anticipat: sunt contrariat de faptul ca d. Surdu (‘trocar’ get-beget) nu cunoaste denumirea locurilor respective – locuri aflate la cateva sute de metri de locul in care domnia sa a venit pe lume (singura explicatie ar fi cea a faptului ca o ruda/prieten i-a ‘imprumutat’ fotografiile si numele).

 6. George S says:

  Pe piatra ce margineste izvorul scrie mare “Fantana Sfanta Treime”. De acolo denumirea folosita de mine.
  Despre poza a doua am anumite dubii ca ar fi facuta pe strada Invatatorilor pe sensul unic.
  Daca ar fi asa atunci singura posibilitate de a vedea padurea in dreapta ar fi sa mergi spre Pietrele lui Solomon.
  Iar pe Invatatorilor spre Pietrele lui Solomon pe dreapta nu sunt case la nivelul strazii, ci putin mai sus pe o mica valcea.
  Cea de a treia poza mai degraba pare a fi facuta unde zice Nominepater, decat la bifurcatia Invatatorilor cu Podul Cretului. Casa de la aceasta bifurcatie seamana cu cea din poza dar podul are doar o singura fereastra, ferestrele de la camera difera, iar in stanga imaginii nu se vede drumul prin spatele caselor de pe Invatatorilor.
  Corectati-ma daca gresesc.

 7. Leonardo da Vinci says:

  Stimate domn George S, poate nu am fost prea detaliat in explicatii. Sunt locurile in care m-am nascut, asadar…
  ‘Valceaua’ (???) despre care vorbiti reprezinta o ‘prelungire’ a ‘Coastei Prundului’ (al carei paralelism cu saua ‘Tampei’ a generat si denumirea ‘clasica’ a Scheiului – cu S si nu cu ? – si anume ‘Bolgarszeg’).

 8. George S says:

  Greseala mea cu valceaua.
  M-am gandit la coasta si am tastat valcea.

 9. Nominepater says:

  Casa din centrul celei de-a treia poze a fost modificata mult prin decada 2001-2010. In dreapta se vede in fundal cladirea care exista si azi (regulator?) de gaz.

  https://maps.google.ro/maps?oe=utf-8&client=firefox-a&q=map+brasov&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x40b35b862aa214f1:0x6cf5f2ef54391e0f,Bra%C8%99ov&gl=ro&ei=EFnWT_WhN4_KtAaR_7TcDw&oi=geocode_result&ved=0CBAQ8gEwAA

 10. surdu nicolae says:

  Ca sa risipesti umbra, trebuie sa actionezi asupra lumini iar ca sa schimbi impostura ,schimba-ti atitudinea—Leonardo da Vinci

Leave a Reply

Your email address will not be published.