Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  IAR – avioane la proba

IAR – avioane la proba

MD 1930 Proba statica la avionul IAR 22. In fotografie Colectivul de Directie, Proiectare si Constructie a avioanelor in conceptie proprie sau

 

 

“Proba statica la avionul IAR 22. In fotografie Colectivul de Directie, Proiectare si Constructie a avioanelor in  conceptie proprie. 1930”

 

 

MD 1932, august-Proba statica a avionului de scoala

“Proba statica a avionului de scoala, 1932.”

Album Mircea Dubraveanu.

  2013  /  Blog, foto, Timeline  /  Last Updated March 25, 2013 by ovidiu  /  Tags: , ,

4 Comments

 1. Tascau Loreman Cristinel says:

  Stimate domn mai aveti fotografii cu IAR-22? Ma intereseaza enorm tot ce tine de avioanele facute la IAR in perioada interbelica.

 2. Gruia says:

  IAR-22 a fost tractor, si nu avion… S-a fabricat incepand cu decembrie 1946, in aceeasi uzina.
  Despre deficientele tehnice si faptul ca acel tractor era pornit tragand de o sfoara, ca la barca sau drujba (nu avea demaror) se spunea: “Lasa ca merge si asa, ca doar ara, nu zboara!”

 3. Tascau Loreman says:

  IAR-22 a fost un avion fabricat in perioada interbelica la IAR si deriva din IAR-21. Tractorul IAR-22 a fost fabricat dupa razboi (22 fiind numarul de ani de la infintarea fabricii). Deci a existat si avionul IAR-22 nu numai tractorul IAR-22 chit ca poarta aceasi denumire…
  Imaginea postata nu este a avionului IAR-22 cum sugereaza titlul ci este IAR-21 care avea motor cu cilindrii in dispusi in stea. Pe un detaliu se vede mai bine acest lucru si mai sunt si alte diferente fata de IAR-22 (n-ar strica daca administratorul acestui site ar scana poza la o rezolutie mai mare ca sa se poata vedea si alte detalii).

 4. ovidiu says:

  Deocamdata nu avem imaginea la alta calitate, am primit fotografia gata scanata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.