Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  hidromecanica

hidromecanica

colectie Horia Stoica, anii ’80

  2011  /  foto, Timeline  /  Last Updated November 30, 2012 by ovidiu  /  Tags: ,

8 Comments

 1. Gruia says:

  Fotografia este anterioara anilor 1971-72 (vezi indicatoarele rutiere de tip vechi si reteaua troleibuzului doar in sens unic pe Karl Marx), dar nu mai veche de 1965 (vezi lozinca PCR).

 2. Adrian Aliman says:

  Observatia e corecta, tinand cont si de marcile de vehicule care apar in imagine ( VW “broscuta “, Warshawa si camioane Bucegi )

 3. Leonardo da Vinci says:

  Nu stiu daca era o Warszawa 2 sau o Volga (?????) – mai precis GAZ-21 Volga – din care era derivata (practic, pana in 1957, cele doua masini – adica GAZ-M20 “Pobeda” si Warszawa erau ABSOLUT IDENTICE…)

 4. florin says:

  Daca ma raportez la cum sunt pietonii imbracati este inainte de 1975

 5. sasu says:

  Masini Warszawa si Volga mai existau in Brasov si la sfarsitul anilor 80. Dar si mie mi se pare ca poza e facuta mai devreme, Chiar si vestimentatia precum si numarul pietonilor spune multe.

 6. Nominepater says:

  Presupunand ca semnele de circulatie erau cele valabile atunci, poza poate fi datata cu mai multa precizie. Semnul triunghiular “trecere de pietoni” avand fundal galben si trecere punctata a fost folosit intre 1961 si 1970, cand a aparut semnul actual, patrat (care la randul lui a suferit o modificare, in 1971 primind zebra in loc de linii punctate), iar vechiul semn a primit rol de avertizare, asa cum era si normal, si nu de informare.

  Sediul administrativ al Hidromecanica a fost construit prin 1964, iar PMR a devenit PCR in 1965. Asadar, poza poate fi incadrata in perioada 1965 – 1970.

 7. Gruia says:

  Palatul administrativ al Hidromecanica era deja in plina constructie in 1962.
  Acuma nu va inchipuiti ca semnele de circulatie au fost schimbate instantaneu atunci cand s-a dat noul regulament. Imi aduc aminte perfect ca multe semne vechi au dainuit foarte mult timp, functie de buget. Dar oricum poza nu poate fi nici inainte de transformarea PMR in PCR, nici dupa vara lui 1972, cand s-au facut unele modificari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.