Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  gradina cu flori

gradina cu flori

La inceputul anilor ’90 exista o frumoasa gradina la intersectia strazilor 13 Decembrie cu Mircea cel Batran. Gradina a disparut, pe locul ei construindu-se actuala Casa de Pensii.

Foto: album Dan Mateescu, 1990

  2011  /  foto  /  Last Updated February 22, 2011 by ovidiu  /  Tags: ,

4 Comments

 1. Stefan Octavian Iosif says:

  Imi amintesc cu placere de aceasta minunata gradina cu flori,care iti incinta privirea din primavara pina toamna tirziu ,iar cel care o ingrijea, dovedea bun gust si har pentru frumos,dovada sunt aceste poze care demonstreaza ca se putea si fara “influente”din Olanda-la mare moda acum

 2. Gruia says:

  Gradina era cunoscuta in tot orasul, inca din anii ’70. Frumusetea ei facea “victime” printre trecatorii de pe trotuarul strazii 13 Decembrie: nu de putine ori vedeam oameni opriti langa gard pentru a admira aranjamentele florale foarte elaborate si rafinate. Acel colt de rai facea parte dintr-un Brasov care astazi nu mai exista de fel. Un Brasov locuit de anumite feluri de oameni, pentru care frumosul si generozitatea erau conditii indispensabile vietii cotidiene. Oameni care aveau timp pentru pasiuni, fara sa fie sclavii automobilului, internetului sau telefonului.

 3. rulish says:

  Intradevar o gradina foarte frumoasa de care imi aduc aminte cu placere de fiecare data cand trec pe strada 13 decembrie.Pacat ca astazi se contruiesc tot felul de cladiri care acopera spatiile verzi si gradini ca acestea nu mai exista.L-am cunoscut si pe proprietar un adevarat domn din toate punctele de vedere!

 4. Dumitru I says:

  Cine iubeste florile,iubeste si viata! O astfel de gradina,fara sentimente,dragoste,iubire nu ar fi putut exista.Sa traiesti in mijlocul florilor inseamna sa te apropii de puritatea lor,pentru a le oferi dragostea de care si florile, ca si oamenii au atata nevoie.
  O gradina superba!

Leave a Reply

Your email address will not be published.