Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  expozitie “De la Marktplatz la Piata Sfatului”

expozitie “De la Marktplatz la Piata Sfatului”

Sambata, 9 decembrie, ora 12.00, va invitam la vernisajul expozitiei „De la Marktplatz la Piata Sfatului” la sediul OAR al filialei Brasov (Sirul Beethoven nr. 1, langa Poarta Schei).  Expozitia va putea fi vizionata in perioada 9-22 decembrie, pe aleea Facultatii de Silvicultura din Brasov (langa Poarta Ecaterina).

Expozitia prezinta transformarile imaginii Pietei Sfatului începând cu jumatatea secolului al XIX-lea. Daca pâna în anii 1950 schimbarile apar din dorinta de actualizare si refunctionalizare, dupa aceasta perioada tocmai interventiile de punere în valoare a centrului istoric au produs în multe cazuri modificarea fatadelor pietei. Cât mai pastreaza din imaginea ei istorica Piata Sfatului, care au fost curentele si procesele de schimbare, care a fost contextul epocii restaurarii, în tara si în Europa? – sunt întrebari în privinta carora expozitia cauta sa scoata la suprafata adevarul.
Expozitia ilustreaza întreaga tema prin reproduceri de fotografii din colectia Orasul Memorabil si desene din Arhivele Nationale – SJAN Brasov.

 

  2017  /  Blog, informativ  /  Last Updated December 8, 2017 by ovidiu  / 

Leave a Reply

Your email address will not be published.