Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  duminica in poiana, ’60

duminica in poiana, ’60

Fotografii de la sfarsitul anilor ’60 in Poiana Brasov, cu oameni veniti la picnic sau la plimbare.


Imagine in zona partiei de sanius, in fundal probabil se discerne hotelul Sportul.

… si fotografie pe partea cealalta a soselei, in zona lacului, inainte de constructia restaurantului si a hotelurilor din zona. Asa cum se vede, lacul era si atunci o zona activa.

Foto: album Paul Balogh, anii ’60

  2010  /  foto  /  Last Updated October 3, 2010 by ovidiu  /  Tags: ,

6 Comments

 1. Nominepater says:

  Sunt curios care o fi povestea avioanelor din fundal

 2. ovidiu says:

  da, si noi am fi curiosi sa aflam cum au aterizat acolo. poate ne spune cineva.

 3. Gruia says:

  Povestea avioanelor este ciudata. Ele nu zburau, erau doar pentru divertismentul amatorilor de idei stranii. Era la moda in acea vreme, imi amintesc ca aparusera aeronave scoase din uz si prin alte orase.

  Pe astea din Poiana nu le mai tin minte in locatia din poza, dar cel putin unul a mai fost amplasat in Poiana de Jos (Livada Junilor), ajungand in cele din urma langa drumul spre Rasnov, in Poiana Aviatorilor (langa cabana militara). Nu aveau nici o legatura cu istoria orasului, nici macar cu fosta fabrica IAR. Era ceva exact pe ideea tramvaiului McDonald’s. Bine ca n-au pus un vapor.

 4. carmen says:

  A fost si un un avion transformat intr-nu bar, unde se putea servi un suc, o bere, o limonada. Prin anii 1970.

 5. florin says:

  e unul si acelasi, undeva prin 73-74 era tot bar, in noua langa lacul de agrement, asta pe vremea cand erau si barci cu vasle de inchiriat , iar pe insulita ajungeai pe un pod metalic si acolo era un fel de chiosc cu sucuri si bere, daca nu ma insele era un Iliusin 18 dezafectat

 6. Virginia o. says:

  Nu pot sa cred , doamna din fotografie cu cornetul de floricele in mana este mama mea , am o poza facuta in Poiana cred ca avem vreo 4/5 ani cu un cornet de floricele in mana dar asta se intimpla prin 1969 poate 1970. Acum inteleg de ce mama mea imi cumpara floricele se pare ca ei ii placeau mult.
  Din pacate am pierdut-o in 1973 . Nu va inchipiti ce surpriza placuta mi-ati facut cu poza aceasta.Va multumesc din suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.