Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  Conferinte Orasul Memorabil, 24 iunie

Conferinte Orasul Memorabil, 24 iunie

conferinta 1 OM macheta

Vineri, 24 iunie, ora 18, va asteptam in mansarda Casei Baiulescu la o noua conferinta din programul de anul acesta al Orasului Memorabil.

  • Ottmar Trasca – cercetator doctor, Institutul de Istorie Gheorghe Baritiu din Cluj-Napoca – Grupul Etnic German si incercarea de a crea o rezistenta pro-germana in Romania (Brasov, Sibiu, Arad)

Prezentarea trateaza activitatea Grupului Etnic German din Romania, formatiune aflata sub control nazist, in perioada 1944-1945 si incercarea Germaniei naziste de a manipula lideri ai acestei formatiuni in scopul organizarii unei rezistente pro-germane in zona Brasovului si Sibiului dupa trecerea Romaniei de partea aliatilor din 23 august 1944.

  • Nicolae Adrian Alexe – muzeograf, doctorand, Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu – Parte a cotidianului si a peisajului urban – mijloacele de transport in comun din orasul Brasov din 1892 pana in prezent.

Istoria mijloacelor de transport in comun a fost putin abordata in Romania. Comunicarea trece in revista evolutia mijloacelor de transport in comun din orasul (municipiul) Brasov (tipuri si numar de vehicule, traseele deservite), evolutie ce este strans legata de contextul economic si politic din tara.

Organizator: Ordinul Arhitectilor din Romania – filiala Bv-Cv-Hr

Partener: Biblioteca Judeteana George Baritiu Brasov

Proiect cultural finantat din bugetul Municipiului Brasov

  2016  /  Blog, informativ  /  Last Updated June 22, 2016 by ovidiu  / 

1 Comment

  1. doroma says:

    Stie cineva care a fost casa lui Andreas Schmidt in Brasov ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.