Info Panel
You are here:   Home  /  Editii anterioare

Editii anterioare

ORASUL MEMORABIL – 2010

Campania din 2010 pentru strangerea fotografiilor a avut ca rezultat strangerea  unui mare numar de fotografii, carti postale si schite din perioada 1890-2009. O parte dintre ele au fost postate pe blog si aprox. 600 au fost prezentate intr-o expozitie publica la Teatrul Dramatic “Sica Alexandrescu” in perioada 12-28 noiembrie 2010. Editia a fost finantata din timbrul arhitecturii si din sponsorizari private (Lustic, Kronospan, Rockwool, Cubo, Fakro, Mapei, Budvalex).

Mai jos, imagini de la vernisajul expozitiei, din 12 noiembrie 2010.

CONCURSUL

In perioada 20 august – 22 septembrie 2010 am desfasurat un concurs de solutii pentru patru instalatii artistice, care ulterior au fost amplasate temporar in Brasov. Scopul concursului a fost cresterea vizibilitatii expozitiei Orasul Memorabil, desfasurata in noiembrie 2010, prin implicarea mediului arhitectilor. Componenta juriului concursului: prof. dr. arh. Ana Maria Zahariade, arh. Andrei Serbescu, arh. Nicolae Taric. Solutiile castigatoare ale concursului au fost alese dintr-un numar de 34 de propuneri si sunt urmatoarele:

Amplasament: Piata Sfatului, autori: arh. Mihai Rosca, arh. Ondin Oprita

Amplasament: Parcul Central, autori: arh. Mihai Rosca, arh. Ondin Oprita

Amplasament: Parcul Tractorul (desi proiectul a fost conceput pentru Piata Sfatului), autori: arh. Cristi Mihai Oprea, arh. Liviu Creosteanu

Amplasament: Hidromecanica, autori: st. arh. Diana Stanciulescu, st. arh. Radu Lesevschi, st. arh. Tudor Elian

ORASUL MEMORABIL – 2011

Participare la Fatzada Street Fest (13-15 august, strada Postavarului, Brasov) cu expozitie de fotografii si instalatii.

Participare la Zilele Europene ale Patrimoniului (16-18 septembrie, strada Sf. Ioan, Brasov) cu cu expozitie de fotografii si instalatii.

Expozita editiei a doua a prezentat in perioada 15-30 octombrie aproximativ 800 de imagini noi, din perioada 1895-2010 in mai multe spatii, in paralel: Libraria Carturesti, Galeria Hora, sediul Asociatiei Musashino, Directia sociala pentru persoane varstince – Valea Cetatii si in aer liber in Piata Sfatului.

Expozitia “Campuri si bariere” a reprezentat un studiu despre evolutia spatiilor verzi amenajate in Brasov si s-a desfasurat in turnul Portii Ecaterina (18-21 octombrie) si in Piata Sfatului (22-30 octombrie).

Proiectii cu imagini  din arhivele unor colectionari: 26, 28 si 30 octombrie in turnul Portii Ecaterina.

Lansare de carte “Orasul Memorabil – Brasov” – 12 noiembrie 2011 la libraria Carturesti, Piata Sfatului (album disponibil in prezent in librarie).

Editia a fost finantata din timbrul arhitecturii, Administratia Fondului Cultural National,  Primaria Brasov si BASF.

3 Comments

  1. Gabriela says:

    Am descoperit site-ul in acesta seara. O adevarata incantare. Felicitari!

  2. Miruna says:

    Va multumim! Va asteptam si cu imagini din albumul dumneavoastra!

  3. santa stefa n says:

    Imi pare bine ca mai apare cate ceva despre orasul in care m-am nascut,si vede ,si tineretul de azi,cum arata orasul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.