Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  centrul civic, cu putin timp inainte

centrul civic, cu putin timp inainte

Probabil la inceputul anilor ’80, fotografia surprinde coltul delimitat astazi de strazile Toamnei si M. Kogalniceanu. Casele de pe colt au disparut la demolari, inlocuite fiind acum de un front de blocuri inalte, iar pe terenul liber din prim plan s-a construit relativ recent sediul CEC. In spate se observa blocurile vechi de pe strada Verii.

Foto: album Florin Teodorescu, anii ’80

  2010  /  foto  /  Last Updated September 23, 2010 by ovidiu  /  Tags: , ,

4 Comments

 1. LIviu says:

  Dupa cate imi dau seama blocul din prim-plan este un bloc de garsoniere cu structura identica celor de pe strada Soarelui, Traian, Saturn, etc. Eu nu tin minte sa fie in zona Toamnei-Kogalniceanu un astfel de bloc. Poti, te rog sa ma dumiresti care ar putea fi blocul din prim-plan?

  Multam.

 2. ovidiu says:

  Este blocul dintre cladirea CEC si urmatoarele 3 blocuri turn identice, de pe Kogalniceanu. Astazi blocul este mai putin vizibil din strada, fiind mascat de CEC. Vederea de mai sus este aproximativ dinspre oficiul postal.

 3. LIviu says:

  Da, mersi mult. Am intrat pe un site de street-view si am gasit exact vederea de care zici (aceleasi unghiuri) si acum stiu care e blocul. E chiar lipit de cladirea CEC-ului. Imi aduc aminte de piata Kogalniceanu, dar nu mai tin minte deloc intersectia din fotografia de mai sus.

 4. jenczi says:

  Felcitari pentru toti care contribuie la acest site. Este o imagine pe care o caut de mult timp.
  Pe colt este bufetul “Crisul”. Era o berarie, dar se produceau si produse de patiserie de calitate (branzoaica, placinta cu branza, kurtos etc.). Am facut scoala generala la nr. 8 (str. Verii)…ce vremuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.