Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  canalul de pe mihai viteazul

canalul de pe mihai viteazul

Mai adaugam cateva imagini cu sistematizarea canalului de pe Mihai Viteazul.

album Calin Rapea

  2011  /  foto, Timeline  /  Last Updated November 29, 2012 by ovidiu  /  Tags: ,

8 Comments

 1. Sebastian says:

  Nu reusesc sa imi dau seama in ce zona a strazii au fost facute pozele. Cea de a doua pare a fi in zona pompierilor. Alte opinii?

 2. Leonardo da Vinci says:

  Imaginea de sus pare a fi realizata in zona – si pe partea – Scolii de Ofiteri Activi ‘Leontin Salajan’ (actuala Academie Militara); cea de jos pare a fi – intr-adevar – in zona in care canalul ‘serpuieste’ spre stanga – catre fosta sectie de sapun a NIVEA (actuala Univ. D Cantemir).

 3. Sebastian says:

  Am descoperit unde este facuta si prima. Chiar din fata actualului spital de boli infectioase.

  Prin fata academiei militare nu trece raul. Trece pe strada Enuparului iar dupa fabrica de paine intra din nou pe Mihai Viteazul deci mult dupa Academie.

 4. Leonardo da Vinci says:

  Aveti dreptate.
  Ceea ce inseamna ca pe locul cladirilor din stanga s-au construit cele doua blocuri P+2 precum si corpul nou al Scolii generale nr. 15 (corpul vechi fiind cel de la intersectia Plevnei/Mihai Viteazul)

 5. Sebastian says:

  Oare ce or fi fost acele cladiri? Gara mica cred ca era un pic mai departe de ele.

 6. Leonardo da Vinci says:

  Da, Gara ‘Suburbiu’ era situata la intersectia strazilor Plevnei/Aurel Vlaicu (B-dul ‘Grivitei’ neexistand la acea data).
  Tot acolo se gasea si celebra ‘terasa’ VICTORIA…

 7. Gruia says:

  Prima poza prezinta dupa casa cu etaj din extrema stanga a sirului un loc viran, pe care vor fi construite cele doua bloculete de peste drum de pompieri. Cladirile din fundal erau o mica fabricuta sau un depozit, loc ulterior transformat in anii 60 in garajul camioanelor ITB, chiar langa cladirea noua a Scolii 15. Gara Suburbiu nu avea cum sa se vada.

  A doua poza pare de pe tronsonul canalului dintre Mihai Viteazul si Bisericii Romane.

 8. sasu says:

  Asa este, a doua poza e unde zice Gruia….paraul o coteste de la pompieri spre stanga….acel taluz din stanga e inceputul Colinei.
  Vorba vine parau…cineva mai sus ii spunea chiar rau…se numeste canalul Timis si afost amenajat cu scop industrial el atingand in ordine fabricile PANTEX (Darste), Steagul Rosu, Metrom, Temelia, Carpatex, Moara, Fabrica de sapun (Nivea), Timpuri Noi, Fabrica de paine).
  Se desprinde din Timis prin zona camping-ului din Darste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.