Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  bulevardul victoriei in constructie

bulevardul victoriei in constructie

img030m

Panorama facuta de tatal meu, de pe Tampa, datand de la sfarsitul anilor 60 inceputul anilor 70 (judecand dupa cele 5 din 7 blocurile noi construite de pe B-dul Victoriei). Blocul in care am locuit inca nu era construit. Album Lucian Cazac.

 

  2014  /  Blog, foto, Timeline  /  Last Updated October 18, 2014 by ovidiu  /  Tags: , ,

3 Comments

 1. Gruia says:

  Imaginea este realizata in anul 1969, avand in vedere blocurile care sunt deja construite. Cele 2 blocuri lipsa de pe Victoriei s-au datorat faptului ca trebuia mai intai demolata o mare hala a Atelierelor CFR. Pe partea opusa, s-a completat frontul bulevardului in 1970-73. Acestea s-au construit in 1970-71.

  Legat de lucrarile de executie a celor doua blocuri lipsa, a existat un grav accident, constand in prabusirea macaralei in timpul unui vant puternic. Un alt incident ce putea avea urmari foarte grave s-a inregistrat in 1978, cand, in timpul sapaturilor de fundatii pentru blocurile “de indesire” realizate pe Aleea Sanzienelor, excavatorul a dat la patru metri adancime de o bomba neexplodata datand din al doilea razboi mondial. Din cauza riscurilor imense (proximitatea a doua blocuri cu 7 etaje si a scolii), abia dupa vreo doua zile s-a incumetat armata sa intervina. Excavatoristul a lasat masina in pozitia respectiva si a disparut. Bomba statea pe jumatate prinsa in malul de pamant, inclinata spre groapa, iar lumea privea gura-casca de pe marginea gropii, circulatia nefiind restrictionata in zona…

 2. Lentiu says:

  Ceva asemanator, legat de bombe si proiectile, s-a intamplat si pe locul unde acum este strada Jepilor in Racadau, chiar in zona unde incepi sa urci spre statia electrica unde la sapaturi au dat de-un proiectil, iar noi, copii fiind , stateam si ne zgaiam la proiectil fara ca cineva sa ne indeparteze…..

 3. Liviu says:

  Da, este dupa ’66 cand era construit blocul din fata Rafinariei (Harmanului 17) avand in spate ce a ramas din Gara Veche.

Leave a Reply

Your email address will not be published.