Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  Bombardament

Bombardament

Adaugam o fotografie din timpul ultimului bombardament american asupra Brasovului. Chiar daca este putin in afara temei propuse de noi, o publicam aici pentru ineditul sau si speram sa o alternam in curand cu imagini de la sol, din timpul aceluiasi eveniment de care a avut parte orasul. Imaginea face parte dintr-o serie de documente declasificate din timpul razboiului in Arhivele Nationale ale SUA si ne-a fost trimisa de Cristi.

In fotografie se poate observa coloana imensa de fum ce se ridica pana la aproximativ 3000 de metri inaltime, rezultata in urma distrugerii rafinariei.

“Smoke rises from bomb bursts on oil rafinery at Brasov, Rumania, as Boeing B-17 Flying Fortresses of the 99th Bomb Group, 15th Air Force, leave the target.  4 july 1944.   (Taken by S/Sgt. K. W. Heigl).

  2010  /  foto  /  Last Updated August 8, 2010 by ovidiu  /  Tags:

6 Comments

 1. i l says:

  very nice photo

 2. nu poooooot sa creeeeeeeed!!!
  f tare poza!!!!
  multumim ca ai postat-o!!!

 3. Iren says:

  Sunt tare mirata, niodata n-am stiut ca US a bombardat BV-ul. Nici n-am auzit de la parinti. Ma puteti pune in legatura cu sursa sa aflu un pic mai mult, va rog frumos!

  Scriu si eu o hartie despre Rev din 1987, si am dat de pozele acestea, poate as putea sa le incorporez, iar pozele, daca aflu ca sunt chiar ce spuneti, ar fi superbe.

  Multumesc!

 4. Cristi says:

  Poti legatura cu cei de la orasul memorabil..au ei nr meu de telefon si adresa de mail

 5. feafda says:

  16 aprilie 1944,Pasti:primul bombardament anglo-american asupra Brasovului

 6. Cristi says:

  Poza e din 4 iulie 1944 (ultimul raid) iar bombardamente anglo-americane nu au existat. Doar americane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.