Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  Blumana vazuta de sus

Blumana vazuta de sus

colectie Ovidiu Gheorghian, perioada interbelica

  2012  /  foto, Timeline  /  Last Updated November 26, 2012 by ovidiu  /  Tags: ,

6 Comments

 1. stefan octavian iosif says:

  Interesanta imagine;se vede clar in prim plan actuala str.A.I.Cuza,iar in dreapta Fabrica de dulciuri”Cibo”;de remarcat undeva la mijlocul imaginii,biserica germana(inca existenta)de linga scoala 5,iar in spatele ei fostul liceu Hidro cu internatul si undeva mai in spate Fabrica de stofe “Serg” De remarcat ca la momentul respectiv inca nu era construit Spitalul Marzescu

 2. Gruia says:

  La baza Dealului Melcilor, in dreapta, Vila Schmutzler, una dintre cele mai valoroase locuinte construite vreodata la Brasov. A fost distrusa de o bomba la 16 aprilie 1944. Se mai pastreaza si azi drumul de acces prin padure, imprejmuirea si treptele din piatra, platforma – toate aferente acum Hotelului Tampa, azi-maine si el ruina a unui razboi mai subtil, dar care a facut deja mai mult rau orasului decat toate incendiile, cutremurele si cele doua razboaie mondiale la un loc.

 3. Molnar Csaba says:

  @Gruia
  Cum de a ramas multa vreme terenul acela mare rectangular liber, neconstruit, neparcelat

  Pacat ca nu se vede mai la stanga zona de intalnire Cuza-Iancu care si la ora asta este un punct aparte in ceea ce priveste stradutele congruente. Se vede clar ca aici era o zona de hotar amintita si de Sextil Puscariu intre cartierele sasesti ( Mijloc , Lunga ) cu cele maghaire ( Cuza, Sitei, Maniu) si Brasovechiul romanesc (Bisericii Romane)

  Poate are dl Gheorghian asa ceva

 4. Gruia says:

  La multi ani dl. Molnar!
  Terenul a ramas liber pentru ca nu era bun pentru constructii, fiind teren foarte dificil la fundare – fost lac, acoperit cu umpluturi. Acel lac a disparut abia in sec. XIX, fiind probabil alimentat din Canalul Timis si drenat intr-un alt canal care trecea prin curti, paralel cu Str. Avram Iancu si Sitei, apoi cu Bisericii Romane, reintrand in Canalul Timis. A fost nevoie de decenii pentru ca pamantul din umplutura sa se taseze, oricum nu e de dorit sa ridici o constructie aici. Casele din jur au si acum infiltratii de apa in subsol.

 5. Ungureanu Cornel Ioan says:

  as vrea sa stiu si eu unde se afla in poza actuala firma CondMag sau Tricotaje
  Multumesc

 6. Gruia says:

  Dl. Ungureanu, poza e facuta inspre Str. Iuliu Maniu. Nu are cum sa se vada Str. Avram Iancu, care ar fi mult mai la stanga si in spate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.