Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  banca saseasca

banca saseasca

Cateva imagini dintr-un album realizat în 1941 cu ocazia centenarului “Casei Generale de Economii din Sibiu” (cred ca asta este varianta corect tradusa a bancii sasesti din casa cu cu medalionul A. Hirscher),  filiala Brasov.

Foto1. Cladirea bancii.

Foto 2. Imagine din interiorul bancii. Un detaliu interesant – tabloul din dreapta usii liftului ce reprezinta vechea casa.

Foto 3. Imagine din biroul directorului. In dreapta este un tablou al unui jude brasovean, cred eu Simon Drauth (jude în a doua jumatate a secolului al XVII).

imagini, insotite de explicatii, de la Alexandru Stefan

  2011  /  foto  /  Last Updated July 4, 2011 by ovidiu  /  Tags: , ,

5 Comments

  1. Prin anii 1968 aici fuctiona birourile centrale I.R.E. Brasov (Intreorinderea de retele electrice )

  2. BogdyBBA says:

    Regret ca românii de azi nu au habar de când exista orasul asta, nicidecum sa-si cinsteasca stramosii, cum faceau sasii în trecut

  3. florin says:

    parca pe unde este acu sediul APIA erau atelierelere de proiectare ale IRE, parterul si etajul I

  4. spireadl says:

    Din pacate aceasta cladire se gaseste astazi intr-o stare deplorabila. Cat despre medalionul ce o reprezinta pe Apollonia Hircher, abia daca mai poate fi distins. Spun din pacate, cu atat mai mult cu cat acolo functioneaza Directia Pentru Patrimoniu din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor.

  5. Gruia says:

    Cladirea este in patrimoniul municipiului. Urmeaza sa fie evacuata si ultima institutie care inca mai functioneaza in ea (Directia pentru Cultura si Patrimoniu National). Apoi se va transforma in centru comercial privat, ca asa intelege Primaria sa o valorifice cultural.
    Dupa modificarile ce i se vor aduce, s-ar putea sa regretam zilele cand era “in stare deplorabila”.
    Medalionul inca se mai vedea bine in anii 60, dar intre timp au disparut si informatiile (fotografii) despre cum era. Raposatul arhitect Gunther Schuller detinea o astfel de fotografie, dupa care s-ar fi putut restaura daca cineva ar fi avut aceasta intentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.