Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  b-dul lenin  /  BM_1959

BM_1959

  2016  /   /  Last Updated May 9, 2016 by  / 

3 Comments

 1. Gruia says:

  Fotografia NU ESTE din 1959!

  In anul 1959 inca exista calea ferata acolo. Este facuta in perioada mai-iunie 1960, cu ocazia amenajarii cu 4 benzi si scuar verde median a bulevardului, dupa demontarea liniei de cale ferata (aprilie 1960, cu ajutorul muncii patriotice a tinerilor din intreprinderi). Pozitia in plan a caii ferate fusese exact cea anoului scuar median.

  Se observa amenajarea in curs a noii statii de benzina (pe locul unde fusese inca din perioada interbelica benzinaria si depozitul “Distributia”). Blocul “frant” de la nr. 88-90 inca nu era construit, se distinge pe locul sau ramasita unei case cu etaj, ce fusese in mare parte distrusa la bombardament si care ocupa coltul fostei intersectii Bd. Lenin – Str. Paltinis.

 2. Leonardo da Vinci says:

  Da, dupa 1959 (in acel an a fost finalizat blocul, construit – cred – intre 1958 si 1959). Blocul a fost realizat in foarte mare masura prin aportul muncii patriotice a viitorilor locatari (in mare parte lucratori CFR). Din pacate blocul nu a beneficiat de studiu/proiect architectural propriu-zis ci doar de proiectare inginereasca.

  Vis-avis de ‘calea ferata’ – va referiti probabil la sinele de tramvai, nu de cale ferata…

 3. Alex says:

  Nu, este corect “cale ferata”. “Tramvaiul” a fost de fapt o cale ferata suburbana, cu sine de tren, nu de tramvai, si propulsie cu abur, nu electrica. Daca la inceputurile sale mai putea fi asimilat unui tramvai, in anii 50 nu mai exista nicio confuzie: “tramvaiul” era un tren de vreo 10 vagoane CFR pe 2 osii, tractat de o locomotiva tender seria 376.

Leave a Reply

Your email address will not be published.