Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  Auto Spedition

Auto Spedition

Dupa cum indica firma, “societatea de ajutorare a conducatorilor de automobile”,  anii ’20

album Felician Crisan

  2011  /  foto  /  Last Updated April 6, 2011 by Miruna  /  Tags: , ,

15 Comments

 1. florin says:

  asta nu este pe Muresenilor, unde era sediul CEC?

 2. surdu nicolae says:

  Ba da, unde a fost C.E.C-ul. Formidabil.. poza sau vedere?

 3. Gruia says:

  Cladirea are nr. stradal 66. Pe actuala Str. Muresenilor nu a existat asemenea numar. Nu poate fi nici pe Republicii, nici pe 15 Noiembrie, nici pe I. Maniu (ce se continua cu actuala Harmanului), nici pe Balcescu, nici pe Lunga.

 4. APT says:

  E un Chevrolet din anii 20, probabil 25 sau 26. Numere pe fond negru au fost emise pana in 1928/29, deci poza e de la sfarsitul anilor 20.

 5. Miruna says:

  Domnule Gruia, mi-ati confirmat indoielile. Nici eu nu am reusit sa recunosc cladirile si pe nici una din strazile mentionate nu am gasit insiruirea de ancadramente pe care o vad aici. Trebuie sa mai cautam!

 6. Molnar Csaba says:

  Pe oblonul camionetei Chevrolet pick-up sta scris: Str Spitalului nr 64. Asa se numea str Postavarului candva penru ca la intersectia cu Politehnicii inspre Hotel Coroana era un spital.

  Astazi la 66 este Agentia de Publicitate a Transilvania Expres. Usa si ferestrele de la 64 exista in forma din fota cu ornamente baroce. La 64 s-a intervenit intru-catva. Treptele pe care stau personajele de la statia de taxi Auto Spedition nu mai exista pentru ca s-au tot ridicat nivelurile strazilor. Sunt zone unde ferestrele de la demisol sunt pe jumatate sub nivelul trotuarului. Merita sa umblam in orasul nostru uitandu-ne si la etajele cladirilor dar si la partea inferioara daca reusim sa ne desprindem de vitrine.

  Dar revenind la cladirea din fotografie merita sa ne deplasam la fata loculi si vom vedea cercevele de o rara gratie a liniei. Oare va avea grija cineva ca in Brasov sa se pastreze ce se mai poate?

 7. Gruia says:

  @ Molnar Csaba
  Corect, acesta era raspunsul asteptat!
  Este pe Str. Postavarului, fosta Str. Molotov, fosta Str. Spitalului, fosta Str. Noua a Spitalului… Intre timp, ultimele numere de pe aceasta strada au scazut datorita comasarii a doua proprietati, nr. 66 de atunci fiind nr. 64 de acum.

 8. surdu nicolae says:

  Nu credeti ca masina are sediul pe str. Postovarului fosta Molotov etc. ? Firma de pe cladire spune clar SOC. de AJUTOARE a CONDUCATORILOR de AUTOMOBILE .Ce are una cu alta ? Cu tot respectul ,ar trebui sa ne mai gandim.

 9. Molnar Csaba says:

  Ba da. Tocmai asta am afirmat. Camioneta este parcata exact in fata sediului firmei, ea este cladirea din imagine care inca mai exista pe Postavarului. La ce sa ne mai gandim?

 10. surdu nicolae says:

  La numarul 66 daca era adresa acolo nu mai erau comentari, nu ?

 11. surdu nicolae says:

  Ati vazut casa de pe str. Postovarului nr. 66 ????

 12. Gruia says:

  Repet.
  Actualul nr. 66 este fostul nr. 68.
  Actualul nr. 64 este fostul nr. 66.
  Renumerotarea s-a facut datorita comasarii a doua proprietati.

 13. Molnar Csaba says:

  Da am vazut-o.Am aratat acest lucru in primul comentariu, ea exista si mai are si elemente originale de tamplarie. M-am dus acolo chiar in ziua postarii si am si fotografiat-o. Imaginea am vazut-o mai demult, initial am zis ca nu e din Brasov.

 14. surdu nicolae says:

  Bine aveti dreptate-cu respect Surdu

 15. alger says:

  tocmai am vazut aceatsa poza copiata de aici de pe site si vanduta intr-unul dintre anticariatele din oras, in rama, frumos aranjata, asa cum sunt ai alte imagini copiate din diverse surse. cel care face acest lucru, incercand sa castige ceva bani cu imagini de epoca vandute fara a specifica sursa nu este la prima tentativa de acest fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.