Info Panel
You are here:   Home  /  Contribuie si tu

Contribuie si tu

 

EXPOZITIA CU LOCURI MEMORABILE CONTINUA

Ce loc aparte din Brasov este legat de povestea ta sau a celor dragi tie? In ce spatiu al orasului ai trait un eveniment pe care ai vrut sa il pastrezi intr-o poza? Ce descoperire ai facut între pozele bunicilor – uite ce tare s-a schimbat strada asta, nici nu mai pot recunoaste locurile! Vrem sa faci cunoscute imaginile pe care le detii in expozitiile Orasului Memorabil.

CINE POATE SA PARTICIPE?

Locuitorii vechi si noi ai orasului care poseda fotografii cu Brasovul in albumul lor personal.

CU CE SE PARTICIPA?

Este binevenita orice imagine din orasul Brasov – strazi, piete publice, parcuri, panorame, cladiri etc. Imaginile (fotografii sau carti postale) pot fi mai noi sau mai vechi, realizate de tine sau aflate in colectia familiei tale. Sunt incurajate fotografiile facute cu familia sau prietenii in spatii libere, care surprind totodata fragmente din orasul Brasov.

Imaginile pot fi realizate si in prezent, daca prin asta doresti sa ne transmiti o idee anume.

UNDE, CUM SI PANA CAND TRIMIT?

Poti trimite imaginile scanate si digitale pe e-mail la adresa orasulmemorabil@gmail.com sau le poti aduce la sediul Ordinului Arhitectilor din Romania filiala Bv-Cv-Hr, aflat in Brasov, str. Sirul Beethoven nr.1 (langa Poarta Schei, program luni-vineri intre orele 10-15).  Alaturi de imagini poti lasa cateva informatii: momentul si locul in care a fost facuta, istoria fotografiei sau a personajelor surprinse. Fotografiile aduse la sediul OAR vor fi returnate dupa copiere. Independent de expozitie, imaginile vor fi publicate si pe blog. Participarea se rasplateste cu replica inramata a uneia dintre fotografiile aduse, la alegere.

Campania de strangere a imaginilor pentru urmatoarea editie a expozitiei este deschisa intreg anul 2017. Expozitia curenta se va desfasura in primavara 2018, in Brasov.

Atentie!: Trimitand imagini pe adresa de e-mail a proiectului esti de acord cu postarea lor pe acest site si iti asumi toata raspunderea ca originalul imaginii iti apartine tie sau celor in numele carora trimiti. Daca doresti ca imaginile transmise sa apara doar in expozitia Orasul Memorabil, fara sa apara si pe site, te rugam sa precizezi acest lucru in mesajul transmis. Imaginile primite nu vor fi folosite de noi in alte scopuri decat publicarea in expozitiile OAR si pe blogul www.orasulmemorabil.com

7 Comments

 1. […] “Orasul memorabil” este un proiect cultural care doreste sa implice brasovenii in problemele ce privesc imaginea arhitectural-urbanistica a orasului Brasov. Solutia pe care o propunem este valabila pentru orice loc – implicarea vine din experienta personala. si ce este mai personal decat amintirile proprii? asadar dorim sa le dam locuitorilor ocazia de a-si spune povestea personala legata de oras. Obiectivul central al demersului este organizarea unei expozitii ale carei exponate sa apartina locuitorilor, alcatuind astfel o poveste spusa in paralel a felului in care era vazut si experimentat orasul in diverse momente. Rezultatul proiectului – expozitia – urmareste sa evidentieze perceptia locuitorilor asupra orasului in care traiesc si, in functie de aceasta, importanta pe care o au anumite spatii si imagini. Concret, organizatorii proiectului invita locuitorii Brasovului sa participe cu obiecte personale – fotografii, carti postale, timbre etc. – la alcatuirea colectiei pentru expozitie. Va propunem o intalnire « intre vecini », fiecare venind cu povestile proprii si impreuna sa spunem public povestea Brasovului, de ieri si de azi, a orasului care conteaza pentru noi. Este binevenit orice obiect care evoca o imagine din orasul Brasov – strazi, piete publice, cladiri etc. – mai veche de 1 an, aflata in colectia de familie. Ne intereseaza acele imagini care au o insemnatate in amintirea dumneavoastra; sunt incurajate in acest sens fotografiile facute cu familia sau prietenii in spatii libere, care surprind totodata fragmente din Brasov. Orasul memorabil un proiect cultural al Ordinului arhitectilor din Romania – filiala Brasov-Covasna-Harghita finantat din timbrul arhitecturii. Pentru alte informatii despre proiectul cultural “Orasul memorabil”, accesati site-ul http://www.orasulmemorabil.com […]

 2. […] copii ale originalelor, reproduse la o calitate fidel?. Mai mutle informa?ii g?si?i pe pagina oficial?. Partener media: […]

 3. irina says:

  În 2013 mai putem contribui? Multumesc.

 4. ovidiu says:

  Sigur ca da. Puteti sa trimiteti imaginile scanate pe e-mail sau sa le aduceti la sediul OAR pentru copiere. Multumim!

 5. Zoltan says:

  Putem contribui si în 2017?

 6. ovidiu says:

  Da, puteti contribui si va asteptam cu drag sa o faceti! Editia urmatoare a expozitiei va fi in primavara 2018, iar anul acesta, pana la sfarsit, primim contributii.

 7. SANDOR says:

  Buna ziua. Eu sunt o supravietuitoare a accidentului de teleferic din Poiana Brasov din iulie 1966. Mai stie cineva de acest lucru?

Leave a Reply

Your email address will not be published.