O imagine nelocalizata precis, dar cu siguranta din imprejurimile Brasovului. Exista si niste indicii: parcul (parcarea ?) de masini, padurea. Tinuta de oras si acadeaua ar putea fi explicate de participarea la un eveniment public. Sugestii in privinta locului?
album Carmen Chiperea (bunica si mama dansei in fotografie), anii ’30
Avand in vedere ca sunt multe masini parcate, inseamna ca este la o oarece distanta de Brasov. Sunt multe astfel de locuri in imprejurimile Brasovului. Poate fi in Poiana Brasov… Desi, intuitia mea imi spune ca este in Poiana cu narcise de la Vad.
Am mai vazut oameni imbracati frumos si cu cocarda in piept ca doamna din prim plan. Era de 1 Mai
sa fie cumva in Poiana Soarelui, in Noua?
La Poiana “Soarelui” sau la fosta Poiana Honterus (pana in 1949) ma gandisem si eu. Din pacate, ambele sunt acum de nerecunoscut, deci nu putem compara nimic. Dupa tipul vegetatiei si dupa unghiul din care vine lumina soarelui, nu este din Poiana Brasov, dar ar putea fi una din poienele dintre Noua si Racadau inclusiv.
Am impresia ca-i Racadau, am vazut o poza cu background similar facuta în 1965.
Din Poiana nu e cu siguranta pentru simplul motiv ca in Poiana nu urcau autoturisme…
@ Leonardo da Vinci
Ba chiar urcau autoturisme in Poiana, pe drumul vechi, inca din anii ’30 si pana in anii ’60. Mai greu, dar urcau. Au fost si cateva accidente grave cu autoturisme pe drumul vechi. Iarna drumul era accesibil in functie de conditiile meteo. Insa sa nu va inchipuiti ca drumul era in starea de azi. Era foarte ingrijit, existau rigole pentru ca sa nu fie spalat de apa, parapeti de protectie. Nu numai senilele puteau urca, ci si multe modele de autoturisme. Marturie stau si numeroasele fotografii ale lui W. Pragher, inclusiv color, din anii 1939-41.
Insa poza in discutie nu e din Poiana.
Terenul pare in panta, cred ca este Livada Postei unde deseori se tineau targuri, petreceri campenesti, desigur multi brasoveni au participat pana prin anii 1965.
La un 23 August mi-aduc aminte ca exista chiar si scena pe care toate ansamblurile culturale ale uzinelor barsovene se manifestau, apoi erau artificiile care inchideau distractia zilei
In fundal se obisnuiau sa se parcheze masini,cam in dreptul blocului gri ,care inchide spre nord Livada Postei
Stefana, daca panta de pe Livada Postei ar fi doar atat de mica precum evident se vede in fotografie, de mult timp ar fi fost si acest plaman al orasului plin de case, parcaje si alte alea.