Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  vineri, 25 iulie – o noua conferinta OM

vineri, 25 iulie – o noua conferinta OM

macheta 25 iulie

Vineri, 25 iulie, ora 17, în mansarda Casei Baiulescu, avem placerea sa gazduim o noua conferinta, ca parte a Orasului Memorabil – editia 2014, la care vom avea invitati un arhitect si un istoric:

Dinamica orasului Brasov – Ilinca Paun Constantinescu, arhitect (Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti)
Fapt poate mai putin constientizat sau dezbatut, orasul Brasov a pierdut din 1989 pâna astazi un procent important al populatiei sale. Prezentarea aduce în discutie momentele esentiale de crestere a orasului dupa perioada interbelica (legate în cea mai mare parte de dezvoltarea industriala), precum si valurile de descrestere post-comuniste. Fata de celelalte orase mari ale tarii, Brasov este, procentual, din punct de vedere al populatiei, cel care s-a extins si apoi restrâns cel mai mult. Cum se manifesta aceste schimbari la nivelul orasului?  Este oare Brasov astazi un shrinking city?

De la Brasov la Orasul Stalin: construirea unei noi identitati urbane (1950-1960) – Corneliu Pintilescu, istoric, (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu)
Prezentarea va propune o incursiune în Brasovul anilor `50, perioada în care orasul a purtat numele lui Stalin, iar muntele Tâmpa a fost locul unui experiment original privind tehnicile de propaganda comunista: marcarea sa folosind specii diferite de arbori pentru a promova numele celui supranumit “tatucul popoarelor”.

Va asteptam cu drag!

 

  2014  /  Blog, informativ  /  Last Updated July 21, 2014 by ovidiu  / 

Leave a Reply

Your email address will not be published.