Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  Strada Cerbului

Strada Cerbului

O fotografie “facuta la sfarsitul unei zile superbe, pe o straduta din centrul vechi al Brasovului”.

Foto: de la Andreea Florina State, 2008

BRASOVUL – EXPOZITIE DESPRE LOCURI MEMORABILE

Ce loc aparte din Brasov este legat de povestea ta sau a celor dragi tie? In ce spatiu al orasului ai trait un eveniment pe care ai vrut sa il pastrezi intr-o poza (cand ai simtit ca orasul insusi si oamenii din el formeaza cadrul perfect pentru momentul tau special)? Ce descoperire ai facut între pozele bunicilor – uite ce tare s-a schimbat strada asta, nici nu mai pot recunoaste locurile! Vrem sa spui povestea ta, prin imagini, iar noi te ajutam sa o faci publica, printr-o expozitie.

CINE CONTRIBUIE?

Fotografi amatori si colectionari de obiecte de familie. Locuitori ai orasului sau simpli trecatori prin el.

CUM POT EU SA CONTRIBUI?

Organizatorii proiectului te invita sa participi cu obiecte personale – fotografii, carti postale, timbre etc. – la alcatuirea colectiei pentru expozitie. Iti propunem o intalnire « intre vecini », fiecare venind cu povestile proprii si impreuna sa spunem public povestea Brasovului, de ieri si de azi, a orasului care conteaza pentru noi.
Este binevenit orice obiect care evoca o imagine din orasul Brasov – strazi, piete publice, cladiri etc. Imaginea trebuie sa fie mai veche de anul 2009 inclusiv (si mai noua de inceputurile fotografiei :)), realizata de tine sau aflata in colectia familiei tale. Sunt incurajate fotografiile facute cu familia sau prietenii in spatii libere, care surprind totodata fragmente din orasul Brasov.

UNDE SI CUM TRIMIT?

Poti trimite imaginile scanate si digitale pe e-mail la adresa orasulmemorabil@gmail.com sau le poti aduce la sediul Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala Bv-Cv-Hr,  pana la data de 15 august 2010. Alaturi de imagini te rugam sa lasi citeva informatii: momentul si locul in care a fost facuta (strada, piata sau orice alt reper), optional o scurta explicatie care sa arate motivul alegerii obiectului.

Ulterior vom alege obiectele  si le vom arata intr-o expozitie (care va avea loc in noiembrie 2010 la Poarta Ecaterina).  Noi ne vom ocupa ca obiectul pe care ni l-ai trimis sa fie aratat lumii si pastrat cu grija, iar apoi ti-l vom inapoia, la demontarea expozitiei.

În timpul acestui proiect vom publica imaginile trimise de tine pe blog, pentru a construi o istorie traita a Brasovului cat mai vasta. Daca vrei, anonimitatea ta va fi pastrata, ca si cea a celor care apar in imagini, desi ne-ar placea sa te cunoastem!

DE CE SA PARTICIP?

Orasul in care traiesti se transforma in fiecare clipa. Institutii publice, specialisti diversi, actori privati si uneori circumstante intamplatoare determina pas cu pas schimbarea locurilor din jurul tau. Desi multe schimbari se fac in numele tau, de multe ori acestea nu iti reprezinta punctul de vedere. (Cladirea demolata, copacul taiat, constructia care invadeaza spatiu public, piateta, spatiul verde si aleile disparute, traseele pietonale impinse infinit in jurul intersectiilor pot fi tot atatea  exemple de transformari cat si de nemultumiri).

De vreme ce altii vor continua sa decida in numele tau, noi credem ca opinia ta trebuie sa le fie cunoscuta. Proiectul pe care ni-l propunem aici este sa expunem amintirile si povestile pe care locuitorii le au de spus despre Brasovul lor. Expozitia in care toate acestea se vor aduna va fi un loc in care memoria colectiva a orasului devine vizibila – un spatiu pentru imagini valorizate, o parte dintre ele pierdute, unele reinventate, iar altele inca prezente.

  2010  /  foto  /  Last Updated August 2, 2010 by Miruna  /  Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.