Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  ilustrate  /  Livada Postei

Livada Postei

album Tiberiu Blaga, 1966

  2012  /  ilustrate, Timeline  /  Last Updated November 26, 2012 by ovidiu  /  Tags: , ,

9 Comments

  1. Nominepater says:

    Asfaltul din fata rectoratului e cel vechi, primul turnat? Mi se pare interesanta diferenta de culoare.

  2. St.O.Iosif says:

    In centrul imaginii undeva printre pomi,se vede coada formata pt. masina de poiana,cea cu dubla tractiune pe spate si descoperita(ramasa de la drumul vechi)care avea cap de linie in fata la hotel Sport;interesant si “borcanul”militianului de servici,din prim plan

  3. Horia says:

    Casele care sunt acum pe Sirul Livezii si St.O Iosif, in ce an au inceput sa fie construite?

  4. St.O.Iosif says:

    Tinind cont ca in 1880 cind a fost ridicat turnul de antrenament al pompierilor voluntari,deja existau 2 case ridicate in zona Livezii Postei,cam asta e perioada aproximativa

  5. Horia says:

    Eu ma refer la zecile de case care sunt acum pe Sirul Livezii si care nu apar in imaginea de mai sus, casele de vis-a vis de parcul INA. Daca imaginea de mai sus e din 1966, casele e clar ca au fost facute prina anii 70-80.

  6. Gruia says:

    @ Horia: Casele ridicate in anii 1968-1974, cu o singura exceptie, nu sunt pe Sirul Livezii, ci pe Calea Poienii si pe nou infiintata strada Caraiman.
    @ Nominepater: asfaltul de pe drumul principal era ud la momentul fotografierii.
    @ St.O.Iosif: autobuzele deschise rusesti erau transformate la Brasov din camioane ZIL-151 si aveau din fabricatie tractiune 6×6, nu doar dubla pe spate.

    Intrebarea mea: datarea la imita 1966 este confirmata de reversul cartii postale sau cum a fost precizata? Ma intereseaza acest aspect pentru o alta datare corelata. Este clar ca nu poate fi inainte de 1965 (abia la sfarsitul lui 1964 fiind largita aceasta portiune a bulevardului) si nici dupa 1970.

    De remarcat existenta ultimei ramasite din fostul parc “Rudolf”, desfiintata incepand cu 1964 (doua siruri de arbori sacrificate pentru largirea bulevardului), continuata in 1986 si definitivata in 2007. Pacat de aceasta zona verde pe care mi-o amintesc cu mare placere, pentru ca statiile de autobuz se puteau foarte bine amplasa si in jurul ei, fara a necesita disparitia oricarei urme de vegetatie.

  7. ovidiu says:

    Cartea postala este circulata in 14 octombrie 1966.

  8. Gruia says:

    @ ovidiu
    Multumesc pentru precizare. Imaginea a fost deci luata foarte probabil in vara anului 1965.
    Se mai vede si santierul WC-ului public (devenit azi o mare constructie mare), ceea ce este logic avand in vedere ca locul tocmai devenise unul foarte frecventat, inclusiv de catre turisti straini, ca urmare a mutarii aici a capatului de linie spre Poiana Brasov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.