Info Panel
You are here:   Home  /  Blog  /  foto  /  orasul vazut din gara

orasul vazut din gara

Continuam seria sistematizarii si edificarilor din anii ’60 cu bulevardul Garii – portiunea de la Victoriei pana la 13 Decembrie, realizata imediat dupa construirea garii in ’62. Astazi imaginea s-a schimbat datorita cresterii vegetatiei.

Foto de pe peronul garii Brasov, album Calin Rapea, ’60

  2010  /  foto  /  Last Updated September 29, 2010 by ovidiu  /  Tags: , ,

3 Comments

  1. Gruia says:

    Daca ar fi doar vegetatia… Dar au “crescut” si niste blocuri uratzele, ce n-ar fi fost tocmai de dorit (ma refer la cele din jurul lui “Faget”), si un mastodont falimentar ce poarta numele rachiului baut de Dorel. Si tare ma tem ca lucrurile nu se vor opri aici. Pacat de eforturile facute atunci pentru a se crea o frumoasa imagine panoramica asupra muntilor, prin modul iscusit de amplasare a blocurilor…

    Imaginea surprinde in prim plan ceea ce ar fi trebuit sa devina accesul distinct la peronul I, pentru oficialitati si grupuri turistice organizate. Lucrarea nu s-a mai finalizat, iar scarile monumentale nu duc acum spre nimic.

  2. florin says:

    eeeeeeeeeeeeeeee, ce imagine, inca nu erau blocurile de la Fagetul, e spre locul unde venea de obicei circul in oras!

  3. Gruia says:

    @ florin
    La vremea efectuarii acestei poze si inca multi ani dupa aceea, circul nu se amenaja acolo, pentru ca spatiul verde era foarte ingrijit, cu alei si flori. Locurile pentru circ au fost asa:
    – in perioada 1963-1972: pe terasamentul fostei cai ferate, intre gara veche si Str. 13 Decembrie, mai precis cu acces din Str. Bihorului (aproape de Mesota);
    – in perioada 1972-1974: pe terasamentul fostei cai ferate, la vreo 300m sud de fosta halta Suburbiu (in apropierea intersectiei Aurel Vlaicu – Grivitei;
    – abia dupa 1974, nemaifiind disponibile alte amplasamente, s-a adoptat cel de la gara noua, parcul nemaifiind ingrijit deloc, probabil ca urmare a taierii cheltuielilor pentru spatii verzi, printr-o lege ce desfiinta bugetele locale si putina autonomie de care se bucurau localitatile pana atunci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.